Nyhet

Slik bør du sette opp iPhone-hjemskjermen

Leserne våre har talt.

Forrige uke prøvde vi å finne ut hvordan den perfekte hjemskjermen på en mobil så ut, og i løpet av helgen har innboksen vår blitt fylt opp av gode forslag fra leserne våre.

Én ting er i hvert fall sikkert: Mange av leserne våre har brukt mye mer tid og innsats på å lage lekre hjemskjermer enn de ansatte i Mediehuset Tek. Vi fikk inn over 100 bilder av hjemskjermer, og det var mange smarte og gjennomtenkte oppsett der ute.

Sjekk også ut disse:

Dette har vi lært om Norges iPhone-brukere:

Alle elsker Apples egne programmer

Apples forhåndsinstallerte apper tar hele 61 prosent av alle plassene på hjemskjermen til iPhone-brukere. Vi skjønner kanskje at ringe- og meldings-appen kan være lure å ha, men vi stusser litt på at så mange trenger aviskiosken, akjseappen og kontaktboka på hjemskjermen.

Sophie Boye Forstrønen er én av mange som tilsynelatende er godt fornøyd med Apples app-utvalg.
Bortsett fra et par tredjeparts-apper har Sondre Løkaas omtrent bare Apples egne apper på hjemskjermen.

iPhone + Spotify = sant

Selv om Apples egne apper tar en overveldende stor plass på hjemskjermen til norske iPhone-brukere, er det én app som ofte har blitt byttet ut. På 60 prosent av hjemskjermene var iTunes byttet ut med Spotify-appen, og gjerne på én av de fire Dock-plassene.

Halvparten av appene forumbrukeren Borgemeister har på hjemskjermen er fra Apple. Likevel har han prioritert Spotify over iTunes.

Mange foretrekker Apples egne bakgrunner

Apple lar deg variere tre ting på hjemskjermen din - hvilke apper som skal være der, hvor appene ligger og hva slags bilde du har i bakgrunnen. Tydeligvis er ikke den gjennomsnittlige iPhone-eieren så veldig opptatt av å skille seg ut på noen av punktene.

40 prosent av bakgrunnsbildene på hjemskjermene vi fikk tilsendt har én av Apples medfølgende bakgrunnsbilder.

Henrik Samuelsen falt for Apples nye bakgrunn på iPhone 6.
Robin Akselsen liker tilsynelatende også Apples nyeste bakgrunnsbilde. .

Jailbreaking er fortsatt nisje

Helt siden den første iPhonen kom ut har det vært mulig å åpne den opp for tredjepartsprogrammer, såkalt jailbreaking. Øvelsen har imidlertid blitt vanskeligere å gjennomføre over årene, og nå er det kun forbeholdt de mest interesserte. 10 prosent av bildene var tatt på en jailbreaket iPhone:

Magnus Eide Sandstad er en av de få som har jailbreaket iPhonen sin. Dette har latt han dytte inn én ekstra app i hver rad.
Jonas Hære har også jailbreaket iPhonen sin, og byttet ut både de vanlige ikonene og skrifttypen på hjemskjermen.

Noen liker det å ha alt på hjemskjermen. . .

20 prosent av hjemskjermene vi fikk tilsendt hadde flere mapper på hjemskjermen enn vanlige apper.

Hvem trenger flere skjermer når du kan ha alt på hjemskjermen? .Foto: Børge Masterdalshei
Marius har dyttet alle appene han har inn på hjemskjermen. Nå trenger han aldri å bla til neste side. .

. . . Mens andre liker det minimalistisk

Drøyt 15 prosent hadde færre enn 10 apper på hjemskjermen.

Frank Trana har gjort hjemskjermen så spartansk som mulig. Omtrelt alt av apper er dyttet til skjerm nummer 2, mens hjemskjermen er kun forbeholdt appene på docken.
Her har app-plassen blitt kuttet ned til det minimale, og gir god plass til det fine bakgrunnsbildet.

Slik bør du sette opp hjemskjermen

Selv om vi var overbeviste om at vi hadde den perfekte hjemskjermen da vi begynte dette lille prosjektet, har vi skjønt at hjemskjermen er en veldig individuell greie. Noen liker å ha alt på én plass, noen vil ha det helt tomt, noen vil finjustere hver eneste lille piksel, mens andre ikke bryr seg i det hele tatt.

Likevel har vi fått inn flere gode tips fra lesere og kollegaer, som du kan ta til etterretning når du setter opp hjemskjermen din:

 • Tenk nøye igjennom hvilke apper du faktisk bruker
  Selv om de kanskje ser fine ut, er det ikke noe vits å ha Passbook og Aviskiosk-appen på forsiden hvis du aldri kommer til å bruke dem. Bytt dem heller ut med apper du liker og bruker.
 • Er du venstre- eller høyrehendt?
  Nå som iPhone-skjermene har blitt større, bør du kanskje tenke ekstra nøye igjennom hvor du plasserer appene på hjemskjermen. Sett appene du bruker mest innenfor tommelrekkevidde, så blir det alltid lett å trykke på dem.
 • Gjem kalkulator- og klokke-appen
  Etter at iOS 7 kom i fjor har alle iPhone-eiere hatt rask tilgang til klokke, kalkulator og kameraet via et sveip fra bunnen av skjermen. Hvis du sliter med plass på hjemskjermen kan du fjerne én eller alle disse appene, og heller bruke snarveien fra kontrollsenteret.
 • Lei av rotet? Flytt alt!
  Dette tipset er definitivt ikke for alle, men mange av leserne våre sverger til det. Hold hjemskjermen minimalistisk ved å flytte alle appene (eller nesten alle) til den andre siden.
 • Utnytt docken
  De fire nederste appene på skjermen følger med deg uansett hvilken side du er på. Hvis du vil forlenge docken kan du legge en mappe med dine mest brukte mapper på den, og dermed alltid ha tilgang til favorittappene dine.

Har du flere gode tips? Del gjerne med deg i kommentarfeltet nedenfor!

Få også med deg de andre hjemskjermsakene:

annonse