Tek.no

Nyhet

Tro det eller ei: Dette er ikke et kompaktkamera

Nye Nikon 1 S2 skal gi en myk overgang til systemkameraer.

Nikon/Shutterstock/Africa Studio
15 Mai 2014 05:30

Nikon ligger ikke på latsiden om dagen, og anonserer nå et nytt kamera. Det heter Nikon 1 S2, og er det tredje speilløse systemkamera ut denne våren, etter flaggskipet Nikon 1 V3 og det noe enklere Nikon 1 J4.

Denne gangen er det en ny innstegsmodell selskapet viser frem. Nikon 1 S2 er beregnet på de som ønsker å ta et steg opp fra kompaktkameraer, men som fremdeles vil ha et kamera som er enkelt å betjene.

Knapt med knapper

Ved første øyekast er det enkelt å se at Nikon 1 S2 er enklere kamera enn flaggskipet V3. I utformingen ligner S2 nemlig klassiske kompaktkamera, og det er svært begrenset med knapper å gå seg bort i.

På oversiden finner vi tre knapper: på-knapp, videoknapp og utløserknapp. Snur vi kameraet møtes vi av en like minimalistisk bakside, hvor bare det helt nødvendigste har fått plass. Den tre tommer store skjermen har en oppløsning på 460 000 punkter.

Dermed legger Nikon opp til et kamera som skal klare mest mulig på egenhånd. Du bare peker og trykker inn utløseren, i likhet med mange kompaktkameraer altså.

Harde fakta

På innsiden av Nikon 1 S2 finner vi en 14,2 megapiksels CMOS-bildebrikke på 1 tomme, en oppgang fra forgjengeren Nikon 1 S1s 10,1 effektive megapiksler. Den nye bildebrikken mater ut bilder i ISO-området fra 200 til 12 800.

På hastighetsfronten kan kameraet skilte med 10 bilder i sekundet ved kontinuerlig autofokus, 60 bilder ved låst fokus. Bufferen tar unna opp til 20 bilder før den må tømmes. Dette er halvparten av hva storebrødrene J4 og V3 byr på, med henholdsvis 20 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus og en buffer på 40 bilder.

Og mens vi først er inne på autofokus, S2 benytter seg av et hybridatuofokussystem med 135 autofokuspunkter. Av disse er 73 fasesøkende.

Med en dedikert videoknapp kommer det neppe som noen overraskelse at kameraet byr på videoopptak i Full-HD med en bildefrekvens på 60 i 16:9-format.

WiFi har kameraet derimot ikke innebygget, så om du vil dele blinkskudd eller videoklipp umiddelbart trengs det et trådløst adapter.

Pris og tilgjengelighet

Nikon 1 S2 kommer i fire ulike farger: hvitt, svart, rødt og gult og skal etter planen ankomme butikkhyllene i juni. Veiledende pris er satt til 4300 og da følger kitobjektivet 1 Nikkor 11-27,5mm f/3.5-5.6 med i matchende farge.

Skal du kjøpe nytt kamerautstyr?Slik gjør du det beste kjøpet»

Les også
Ny Nikon er like kjapp som toppmodellen
Les også
Nikon 1-seriens nye flaggskip er en real kjapping
Les også
Nostalgisk fullformat fra Nikon
Les også
Fersk fullformat for folket
annonse