Til hovedinnhold

TV Overalt-appen klar for Android

Bruk mobilen som ekstra TV-skjerm, og spol bakover i programmene.

Årets jul blir litt artigere for Altibox-kunder med Android-mobiler. Deler av tilbudet er tilgjengelig også for deg som ikke er kunde hos Altibox.

Altibox byttet for en tid tilbake navn på tjenesten Chill, som har gitt iPhone-eiere med Altibox mulighet til å bruke mobilen som ekstra TV i hjemmet. Nå heter tjenesten Altibox TV Overalt, og tilbys som en betaversjon også til Android-eiere.

Få også med deg vår store guide til apper du «må ha» foran TV-en »

Brukervennlig tjeneste

Programoversikten er god og enkel å navigere.

Appen du får til mobilen din er lekkert utført, med mange praktiske funksjoner. I tillegg til at du kan se de samme programmene på mobilen som du har på TV, kan du også velge å se forskjellige kanaler på mobilen og på TV-en.

Trykk på et program i oversikten, og du får mer informasjon og flere valg. Dette virker også utenfor hjemmenettet. HAr du ikke Altibox hjemme, kan du fremdeles bruke programoversikten.

En funksjon mange nok vil sette pris på, er muligheten for å spole inntil to timer tilbake i tid. Dette er en funksjon som gjør deg mindre avhengig av å være klar for å se et TV-program akkurat når det sendes. Med en PVR-box har du tidligere kunnet spole deg en time tilbake, men da bare om mottakeren har stått på den kanalen du vil se. Altibox-brukere med barn i huset vet at det slett ikke alltid er tilfellet.

Med Altibox på mobil eller nettbrett får du mulighet til å gå tilbake i tid på alle kanaler.

Fjernkontroll til TV-boksen

Hjemme kan du se alle kanaler, ute kan du bare se noen få. Dette har med rettigheter å gjøre.

Funksjonen med å se TV på mobil og brett fungerer for de aller fleste kanalene bare når du bruker tjenesten i hjemmenettverket fra Altibox. Men du kan fjernstyre boksen også utenfor hjemmenettet.

Hensikten med dette er at du kan gå inn i appen, kikke på programtilbudet. Så kan du med enkle trykk på skjermen programmere opptakeren til å ta opp favorittprogrammene. Det fine er at det virker i praksis. Det er enklere å fjernprogrammere opptak via mobilen mens du venter på et forsinket tog, enn det var å programmere VHS-spilleren hjemmefra for få år siden.

Flere kanaler samtidig

Menyene nederst kommer frem når du berører skjermen. Her kan du blant annet spole tilbake og fremover igjen, eller sette programmet på pause.

TV Overalt fungerer med to pålogginger i hjemmenettet samtidig. Abonnerer du på sportspakker kan du for eksempel følge med på tre fotballkamper direkte – en på TV, to på mobiler eller nettbrett.

For den som ikke er Alitbox-kunde, blir brukeropplevelsen noe begrenset. Da får du bare tilgang til programguide, i tillegg til at du kan se lokal-TV.

God kvalitet

Så lurer du kanskje på hvordan kvliteten på TV Overalt er? Den er helt utmerket, og ikke bare på den lille mobilskjermen. Kobler du telefonen din til TV nummer to i huset, vil du få et godt bilde og bra lyd også her.

Les også: Chromecast gjør det enkelt å få bilde fra mobil til TV

annonse