Tek.no

Nyhet

Apple anklager Google for å spre frykt rundt iPhone

Mener sikkerhetsproblemene har blitt overdrevet.

Niklas Plikk, Tek.no
9 Sept 2019 08:20

Nylig rapporterte den Google-eide sikkerhetsgruppen Project Zero at det eksisterte visse nettsteder som kunne overta en iPhone hvis de ble besøkt. Nettstedene, og følgelig sikkerhetshullet som muliggjorde angrepet, skal ifølge Project Zero ha vært aktive i to år.

Nå har Apple publisert en uttalelse hvor de anklager Google for å spre frykt og overdimensjonere et lite problem som rammet veldig få mennesker.

– Rammet veldig få

– Det sofistikerte angrepet var snevert fokusert og ikke noe som rammet «alle» iPhoner, som beskrevet av Google. Angrepet rammet færre enn et dusin nettsider med innhold relatert til Uighur-muslimer, skriver Apple.

Avisen Forbes påpeker også at flere rapporterer i ettertid avslørte at de samme nettsidene også kunne ramme Windows- og Android-brukere, noe Google ikke påpepekte i sin egen rapport. Det er ikke kjent om Google visste om dette da de rapporterte at Apple-enheter var rammet.

– Alle bevis tyder på at disse angrepene på nettsidene bare var i drift i en kort periode, omtrent to måneder, ikke to år, som Google opprinnelig skrev, fortsetter Apple.

Fikset feilen i februar

Google fikset sårbarheten i februar i år, ti dager etter at de ble varslet om den.

– Da Google kom til oss var vi allerede igang med å fikse den utnyttede feilen, hevder Apple.

Videre skriver selskapet at de ser på sikkerhet som en uendelig reise, og at kunder kan føle seg trygge på at de konstant jobber for å holde plattformen sin trygg.

Google har også sendt ut et generelt svar til medier etter Apples uttalelse ble publisert. Der gjør de det klart at de står ved sine første rapporter:

– Project Zero legger ut teknisk forskning som er utviklet for å fremme forståelsen av sikkerhetssårbarheter, noe som fører til bedre defensive strategier. Vi står ved vår dyptgående forskning som ble skrevet for å fokusere på de tekniske aspektene ved disse sårbarhetene. Vi vil fortsette å samarbeide med Apple og andre ledende selskaper for å bidra til å holde folk trygge på nettet.

Det er ikke bare Apple som har hatt trøbbel:
Populær Android-app lastet ned over 100 millioner ganger hadde skadevare »

annonse

Les også