Til hovedinnhold

Styr Linux-helikopteret med Iphone

På elektronikkmessen CES i Las Vegas har det dukket opp et fjernstyrt helikopter helt utenom det vanlige. Med store øyne har vi sett på videoer av AR.Drone som er laget av Parrot, som normalt produserer Bluetooth-tilbehør. Helikopteret har fire rotorer og kan kontrolleres ved hjelp av akselerometeret i Iphone eller Ipod Touch via Wi-Fi. 

I tillegg har helikopteret to kameraer. Bildene fra det ene overføres til telefonen din slik at du i fugleperspektiv kan se hvor det er på skjermen til Iphone. Det andre brukes for å få helikopteret til å fly rett. 

Her er en video som viser hvordan helikopteret flys vanlig. Artikkelen fortsetter under video.

Men det er ikke nok med at du kan fly helikopteret, noe vi ser for oss er underholdende i utgangspunktet. Utvidet virkelighet, kanskje mer kjent som augmented reality, sørger for at AR.Drone byr på langt mer underholdning enn som så. 

Parrot har nemlig også utviklet noen spill. Du kan spille alene mot fiender som bare eksisterer på mobilskjermen, eller du kan spille mot en venn som også besitter en AR.Drone. 

Det blir også mulig å utvikle egne spill, og i fremtiden vil det etter alt å dømme være mulig å laste ned flere spill. For å gjøre dette mulig planlegger Parrot å publisere et eget utviklingsverktøy (API og SDK).

Vi lover å prøve å få tak i AR.Drone til test så snart som overhodet mulig.

(Kilde: Digi, Parrot)

Les også
Dette tilbehøret tar helt av!
Les også
Ny armbåndsmobil fra LG
Les også
Parrot AR Drone
Les også
Sony Ericsson topper undersøkelse
Les også
Historisk reise med mobilen
Les også
Mobilspill skremmer spillindustrien
Les også
Hold deg Wow-oppdatert på Iphone
Les også
Skal gjøre mobilspill morsommere
annonse