Til hovedinnhold

Android Market-oppdatering nærmer seg

Googles Android Team har nå sendt ut melding til utviklere av Android-applikasjoner at de vil foreta vedlikehold av Android Market Development Console i morgen. Denne vil foregå over seks timer og det vil da ikke være mulig å laste opp applikasjoner til Android Market.

Mange muligheter

Dette kan være fordi en oppdatering til Android Market kan nærme seg med stormskritt. Det hører til sjeldenhetene at slike meldinger blir sent ut, og særlig at opplastingen for applikasjoner er nede over en så lang tid. Denne nedetiden kan da være et tegn på at Google planlegger noe større. Etter hva vi har sett tidligere er det være flere spennende funksjoner som kan bli implementert i Android Market nå som vi nærmer oss slutten av året.

Google hintet forrige uke til at de kommer til å introdusere noen nye funksjoner som de tror vil falle i sak hos brukerne. De var da veldig vage rundt hva dette kunne være, men vi har noen ideer om hva vi kan forvente oss.

Apps trådløst via PC

En funksjon vi håper kommer til Android Market, og som det er snakket mye om, er muligheten til å hente applikasjoner via nettleseren i datamaskinen og direkte inn i mobiltelefonen. Dette vil da foregå slik at mobiltelefonen får tilsendt applikasjonen direkte via trådløst internett uten noen form for kabel.

En annen funksjon som nærmer seg er Google Music. Denne gjør at man kan synkronisere musikken man har på datamaskinen til Android-enheten trådløst. Det går også rykter om at Google Music kan bli form for Googles utgave av Itunes, men dette er som sagt bare rykter. Google har derimot sagt at Google Music vil bli tilgjenglig enten i slutten av året eller i starten av 2011.

Bedre sikkerhet?

Det sies også at dette vedlikeholdet kan være for å forbedre sikkerheten til systemet, for å redusere risikoen for falske applikasjoner som kan innholde virus. Muligheten for å bruke betaling via en Paypal-konto er også noe det snakkes mye om, og er noe mange har etterlyst en stund nå.

Under ligger en video av hva vi kan forvente oss i Android Market i fremtiden. Hva som faktisk vil skje med Android Market nå fram mot nyttår en ennå uklart, men at det vil skje noe er ganske sikkert. Hva tror du?

Les også: Google-sjef viste frem Nexus S
Les også: Fjernstyring av Android-telefoner

Kilde: (androidandme, phandroid)

annonse