Siemens torturtester

Tastetest

SMS-meldinger er enormt populære og krever at tastene tåler å bli hyppig brukt. I denne testen blir tastene på Siemens-telefonene presset opp til 400.000 ganger. Dette tilsvarer rundt 2500 tekstmeldinger.

Vannspruttest

Utendørsmobiler må tåle blant annet vann. Her blir M75 fra Siemens dusjet med vann fra tre forskjellige retninger over en periode på ett minutt.

Vibrasjonstest

Telefoner fra Siemens skal takle risting og bevegelser som følger med når du for eksempel er ute på joggetur. Mobiltelefonen plasseres her i en innfatning og utsettes for vibrasjoner over et antall timer.

Jeans-test

Her dyttes mobiltelefonen inn og ut av en lomme mange tusen ganger på rad. I tillegg til å måtte tåle det harde stoffet skal telefonen også kunne takle lommerusk. I denne testen utsettes den for en miks av støv, tobakk, lo og papirtørklær.

Støvtest

Støv er en av mobiltelefonens verste fiende. I denne testen blir Siemens-telefoner overdrysset med støv i hele fire dager. Et mikroskop brukes så for å sjekke om støvpartikler har sneket seg bak skjermen eller inn i mellom tastene.

Temperaturtest

Under denne testen blir mobiltelefonene utsatt for elektrodynamisk fluks, og temperaturforandringer på mellom minus 25 og 85 grader over tre perioder på åtte timer hver. Her er det med andre ord ingen kjære mor.

(Kilde: Siemens)

Les også
Projektor i mobilen
Les også
Superdings fra Siemens
annonse