Tek.no

Nyhet

Nå kommer Bluetooth 3.0

Blåtann blir mye raskere. (Foto: Illustrasjon/Istockphoto)
14 Apr 2009 20:00

I følge Daniweb skal Bluetooth versjon 3.0 lanseres 21. april, det vil si om akkurat én uke.

Den nye versjonens viktigste funksjon er en funksjon som nok vil glede alle fartsglade mobilbrukere: Hvis mobilen din har støtte for Wi-fi, bruker Bluetooth-teknologien Wi-fi til å overføre større filer. Byttet mellom de to teknologiene skal skje sømløst, du vil med andre ord ikke merke noen ting.

Siden Wi-fi-overførselen skjer i regi av Bluetooth, behøver du heller ikke noen trådløs sone i nærheten.

Superfart

I teorien skal du kunne overføre filer i en hastighet på 480 Mbps via den nye Bluetooth-teknologien. Denne hastigheten forutsetter imidlertid at Bluetooth samarbeider med Wi-fi, og at enhetene er maks 1,8 meter unna hverandre. Går du lenger unna, vil hastigheten avta. 480 Mbps er for øvrig nøyaktig den samme topphastigheten for USB 2.0-teknologien.

De fulle spesifikasjonene på Bluetooth 3.0 er imidlertid ikke spikret. Derfor er det foreløpig ikke kjent hvilken hastighet du kan oppnå når Bluetooth ikke tar Wi-fi til hjelp.

I tillegg til høyere hastigheter skal det ta kortere tid å koble sammen to Bluetooth-enheter med versjon 3.0 enn med tidligere versjoner, uavhengig om du skal overføre filer eller sammenkoble to enheter.

(Kilde: Geek.com, XT Review, Daniweb)

Les også
Vil du ha reklame over Bluetooth?
Les også
Nå kommer super-Bluetooth
Les også
Slik kutter du ledningene
annonse

Les også