Tek.no

Nyhet

Våre favorittmobiler: Del 3

V70 var en knøttliten telefon med en helt unik designløsning. Ikke praktisk, men unik.
Einar Eriksen
14 Des 2007 20:00

Tidligere har Marius Eltervåg og Marius Valle plukket ut sine favorittmobiler i artikkelseriens del 1 og del 2

Å plukke ut favorittmobilene mine gjennomtidene er egentlig en ganske enkel oppgave. Jeg har alltid hatt de sære mobilene, og hver gang jeg har handlet meg mobil har jeg sørget for å anskaffe en mobil som ikke "alle" har. Favorittene mine tilhører også denne kategorien. 

Klassiske eksempler på mobiler alle har, er Nokia 5110 og 3210. Disse mobilene er bare å glemme å finne på min liste. 

Motorola V70

V70 er en knøttliten mobil. Den var ikke bare en knøttliten telefon, men den er faktisk en knøttliten telefon - også om du sammenligner med dagens små telefoner. 

Målene til V70 er på bare 9,4 x 3,8 x 1,8 centimeter inklusive antennen målt over de tykkeste punktene.

Mobilen består av to deler. Den fremste delen skjuler tastaturet og har en innebygget høyttaler. For å få frem tastaturet vrir du den ytterste delen rundt den trillrunde skjermen. Løsningen er helt unik.

Telefonen var aldri noen god mobil å bruke, noe som stoppet meg fra å kjøpe den. V70 egner seg nemlig best som en dressmobil - eller en mobil nummer to. 

Ericsson T28 var en svært stilfull mobil.

Ericsson T28

Jeg har aldri hatt en Ericsson T28, men mener dette er en av de mest oppsiktsvekkende mobilene gjennom tidene. Det er designet som var den viktigste forskjellen fra mobiler flest. Tynn, liten, og med en stilfull flipp.

Jeg skal innrømme at både 5110 og 3210 fremsto som mer praktiske i bruk, mest fordi T28 bare kunne vise tre linjer med tekst. 

Jeg valgte å kjøpe meg en Ericsson T10 i stedet, som var en billigere og kjipere utgave av T28. 

T10 var en svært fargerik modell, som kom i en rekke knallfarger. Min utgave var knallgrønn, og jeg bestilte snart et nytt deksel. Det nye dekselet var sort med røde lyn over hele frem- og baksiden, som ga telefonen en helt ny følelse av billig og knirkende plastikk. Den gangen syntes jeg ikke det var harry i det hele tatt. 

Men drømmen var altså hele veien en noe mer stilfull T28. Og jeg må innrømme at jeg selv i dag har litt lyst på en slik. Da kan folk flashe de nyeste og feteste modellene som finnes - min T28 ville uansett vekket mest oppsikt. 

Den var gul, og kanskje ikke veldig pen. Men den tålte mye.

Siemens M35

En støtsikker mobil? Og den tåler fukt? Her var det bare å bla opp pengene.

Riktignok var ikke M35 like støt- eller fuktsikker som de andre støtsikre telefonene på markedet, Ericsson R250 og R310, men til gjengjeld var den liten nok til at den kunne oppbevares i lomma. 

M35 var samme mobilen som C35, bare i en støtsikker og "uvanlig" utgave. Den var knallgul, noe jeg så på som en ulempe. Den var heller ikke spesielt pen, og det var null stil over telefonen. Men dette var en liten pris å betale for støtsikkerheten. 

Mange ganger mistet jeg telefonen i snøen og i gulvet, og den ble aldri noe pent behandlet. For det var jo det som var hele poenget med kjøpet. En gang ble skjermen knust, men det fikk jeg av en eller annen grunn på garanti. Telefonen endte med å skiftes ut på grunn av alderdom.

S100 hadde en fet skjerm som kunne vise 65 000 farger.

Samsung S100

Det var mange gode grunner til å kjøpe Samsung S100 da den kom på markedet. Den hadde riktignok endel ulemper som tungvint menyløsning og den manglet MMS. Men for meg veide de positive sidene ved telefonen mer.

Telefonen hadde en kvalitetsfølelse helt utenom det vanlige, og skjermen var blant de aller skarpeste på markedet. Telefonen var dessuten en forholdsvis liten kamskjellstelefon, som var mye mer spennende enn de vanlige utformingene.

Det skulle også vise seg at telefonen tålte mye. Da tiden begynte å bli inne for utskifting oppdaget jeg at telefonen kunne kastes alt jeg hadde i en 45 graders vinkel fra en gummibåt og ved et uhell treffe en fjærstein i stedet for det myke gresset - og fungere helt fint etterpå.

Etter dette "uhellet" ble imidlertid den eksterne antenna litt løs, slik at det ble problemer med å få god nok dekning med telefonen. Dette løste jeg ved å erstatte antennen med en treskrue. 

Nokia 7650 hadde det meste av teknologier.

Nokia 7650

Det er de uvanlige mobiltelefonene som har vunnet plasseringer på denne lista. Men 7650 vekket likevel så mye oppsikt, at det definitivt er den telefonen jeg har siklet mest etter - noensinne.

Med 7650 introduserte Nokia to nyheter. Mobilkameraet, og grensesnittet S60 (tidligere kalt Series 60). I tillegg hadde telefonen alt annet av teknologier du kunne drømme om.

Og selv om dette var en Nokia-telefon, var det ikke mange som hadde den - siden den både var stor og dyr. Disse to faktorene, og da spesielt den siste, gjorde også at telefonen ble ekskludert for mitt vedkommende. Resten av de som hadde råd til telefonen, mente kanskje at de ikke hadde bruk for leketøy som mobilkamera. 

Særlig pen var telefonen ikke. Og de teknologiene telefonen kom med er for lengs helt vanlig. Det gjør at det faktisk ikke finnes noe mer sjarm med 7650 lenger. Det er rett og slett bare en glemt milepæle i mobilhistorien. 

For min del ble erstatningen Nokia 6630 ved en senere anledning, som var blant de første telefonene med 3G.

Siemens S65 hadde 1,3 megapikslers kamera.

Siemens S65 

S65 var telefon nummer to til å bli utstyrt med et 1,3 megapikslers kamera, bare såvidt slått av Nokia 7610. 

Telefonen tok svært gode bilder, og jeg kunne være stolt over å besitte en Siemens-telefon mens "alle" andre hadde Sony Ericsson K700i. Kameraet i S65 var nemlig mye, mye, mye bedre enn det meste på markedet. 

Det var forøvrig det eneste som var bra med telefonen. Ut over dette hadde nemlig telefonen litt en ustabil programvare, en ganske uskarp skjerm. Tastene var dessuten dårlige å skrive på, og var preget av billig plastikkvalitet.

Z107 var en kamskjellstelefon med mye teknologi.

Samsung Z107

Z107 var den største og feteste kamskjellstelefonen som var å finne i butikkene, og det var nettopp derfor jeg kjøpte en slik. Gode minner fra Samsung S100 hadde nok også litt innvirkning.

Z107 var den første telefonen på markedet som hadde 3G og støttet videosamtaler fullt ut. Kameraet i telefonen kunne nemlig snus mot deg, slik at du kunne se skjermen med motparten på og deg selv samtidig. Dette var noe nytt, selv om videosamtaler aldri har vært noen suksessrik tjeneste. 

Videre ga 3G muligheten til å se på mobil-TV. Z107 hadde også det meste av de moderne teknologiene, så vel som en stor og skarp skjerm. 

Fant du igjen noen av dine favoritter i denne listen? Diskutér i forumet!

NB! Denne spalten er ment som uhøytidelig helgeunderholdning. Utvelgingen av telefoner er utelukkende basert på den enkelte skribents personlige preferanser, som kan være alt fra lav vekt til antall ringetoner som kan lagres.

Les også:

Våre favorittmobiler: Marius S. Eltervåg »
Våre favorittmobiler: Marius Valle »

Les også
Populære måter å ødelegge mobilen på
Les også
Denne mobilen tåler øl og ett tonn bil
Les også
Mursteinmobilen er tilbake
Les også
Våre favorittmobiler: Del 2
annonse

Les også