Til hovedinnhold

Ny Series 60-versjon

Nokia lanserer denne uken en ny versjon av Series 60-plattformen. Series 60 Platform 3rd Edition gjør det mulig for produsentene av Series 60- terminaler å utvikle smarttelefoner for ulike brukergrupper og i ulike formater, og dermed nå ut til større forbrukermarkeder.

Mer fleksibel I tillegg vil Series 60 3rd Edition med den siste versjonen av Symbian OS gi lisenshavere muligheten til å utvikle selskapstilpassede løsninger. Series 60 3rd Edition, som kjører på Symbian OS v9.0, vil bli tilgjengelig for lisenshavere i midten av 2005.

Series 60 3rd Edition gir bedre funksjonalitet knyttet til multimedia og bedriftsløsninger, utvidet støtte for applikasjonsutvikling, nye muligheter for individuell tilpasning og forbedret plattformarkitektur. Series 60 3rd Edition inneholder applikasjonene og funksjonene fra de tidligere utgavene, inkludert multiradio og et bredt utvalg av applikasjonsprogram..

Det globale markedet for smarttelefoner er i rask vekst. Nokia vil ha 20 millioner Series 60-baserte smarttelefoner ute på markedet innen slutten av februar, og estimerer det generelle smarttelefonmarkedet i 2005 til å overgå 50 millioner enheter. I 2008 forventer Nokia at smarttelefonmarkedet vil utgjøre omtrent 25 prosent av det totale mobiltelefonmarkedet.

– Series 60 3rd Edition støtter vår strategi om å drive utvikling av smarttelefonmarkedet mot nye segmenter innen forbruker- og bedriftsmarkedet. Vi vil se en utvikling mot stadig flere ulike typer av terminaler og brukernes ønsker og behov vil drive denne utviklingen. Alle smarttelefoner, enten de er rettet mot bedriftsmarkedet eller fokusert på musikk, video eller spill, er avhengig av en robust, konfigurerbar programvareplattform med et stort utvalg nye funksjoner, sier Antti Vasara, Vice President, Mobile Software Sales and Marketing, Nokia.

Det nye sikkerhetsrammeverket gir bedre beskyttelse av forretningskritiske data og gir et sikrere miljø for applikasjonsutvikling. Series 60 3rd Edition inkluderer også betydelige forbedringer innen mange forretningskritiske plattformsfunksjoner, slik som kalender, synkronisering og terminalstyring. Disse vil, sammen med det nye sikkerhetsrammeverket, gjøre det mulig for lisenshavere å utvikle mer avanserte og robuste terminaler rettet mot bedriftsmarkedet.

Bedre multimediestøtte Den nye plattformen gir bedre multimediefunksjonalitet, ved å tilby en ny musikkspiller, bedre funksjonalitet for multimedieinnhold, USB minnelagring, og høykvalitets overføring av lyd og bilde. Den nye musikkspilleren tilbyr sømløs og brukervennlig nedlasting av musikk. OMA Digital Rights Management (DRM) v2.0 gir bedre brukermuligheter av multimedieinnhold og gir samtidig bedre sikkerhet og innholdsbeskyttelse. Fremtidige smarttelefoner basert på den nye versjonen kan fungere som en vanlig USB memory stick. På den måten kan musikk enkelt og raskt overføres fra en PC til mobiltelefonen.

Nye funksjoner innen plattformarkitekturen inkluderer økt støtte for konfigurering av maskinvare og bedre ytelse. Fleksibiliteten dette gir gjør det enklere for produsenter å utvikle terminaler for spesifikke brukergrupper.

Det nye rammeverket for Series 60 3rd Edition støtter økt skreddersøm og gjør det enklere å tilpasse Series 60 nøkkelapplikasjoner med operatørenes individuelle behov, samtidig som applikasjonene er kompatible med alle Series 60-baserte terminaler.

annonse