Tek.no

Nyhet

Nettpirater dropper BOiNK

29 Nov 2007 07:00

Planen var at BOiNK skulle laste opp alle de tapte torrentfilene fra nettstedet OiNK. Men nå ser det ikke ut som piratene lenger trenger hjelp fra The Pirate Bay likevel. Flere nye private sider har nemlig kommet for å erstatte OiNK, bare få dager etter at nettstedet ufrivillig tok kvelden.

Pirate Bay admin Brokep, som listet opp noen av alternativene til OiNK i sin blogg, la også merke til at OiNK langt på vei var erstattet allerede og konkluderte derfor med at BOiNK ikke lenger var nødvendig.

Det kan jo komme godt med for TPB, som i nærmeste fremtid kan havne i retten dersom svenske myndigheter tar ut tiltale, samtidig som de holder på med en helt ny fildelingsprotokoll.

For mange trackere

– Det er så mange som åpner nye musikktrackere at det ikke er noe poeng at vi også gjør det, skriver Brokep i bloggen sin.

Allerede flyttet

Det ser ut til at Brokep har rett, tidligere OiNK-medlemmer har allerede flyttet over til andre musikktrackere. Noen har flyttet til nye nettsteder som what.cd og waffles.fm, men noen har også flyttet til eksisterende trackere som STmusic.org.

Hvor mange av de norske brukerne som har flokket til de nye nettstedene fremfor å kjøpe plater i butikken er usikkert. Advokat Espen Tøndel skremte ihvertfall flere norske fildelere med sine uttalelser til itavisen.no om at en aksjon mot nettpirater her til lands var nært forestående.

annonse