- Vi elsker Evo 4G

Ryktene omkring HTC Evo 4G begynte å rulle rundt årsskiftet. Den gang var telefonen kjent som Supersonic. I mars ble Evo 4G offisielt lansert, og nå har de første teknonettstedene fått klå på den.

Telefonen er laget for operatøren Sprint, og 4G-teknologien navnet hinter om er ikke den samme som etter alle solemerker ser ut til å bli omfavnet i Europa. På denne siden av dammen er det teknologien LTE det går i, og Wimax-utstyrte Evo 4G blir derfor neppe å se her i sin nåværende form.

Ekstreme spesifikasjoner

Det er blant andre de store teknosidene Engadget og Gizmodo som har fått klå på lekkerbiskenen. Engadget beskriver spesifikasjonslisten som noe en gjeng fulle nerder kunne funnet på i jakten på sin drømmemobil.

Med 4,3 tommer stor skjerm, kamera med åtte megapikslers oppløsning, 1 GHz Snapdragon-prosessor og overføringshastigheter via 4G på opp mot 7,5 megabit per sekund, stiller mobilen svært sterkt på spesifikasjonssiden. Høyoppløst videoopptak i 720P og HDMI-utgang har den også.

Litt svakere kamera enn forventet

Det er forholdsvis få negative ting nettstedene finner det verdt å pirke i ved denne ekstreme telefonen. Et noe svakere kamera enn man hadde håpet på er en av tingene Gizmodo nevner. Engadget er ikke helt fornøyd med at kameralinsen ligger direkte på bordet når enheten ligger flatt.

At en del lys trenger gjennom nedre kant av mobilen, der de trykksensitive knappene sitter er også noe som nevnes.

I likhet med det vi kjenner fra super-3G her hjemme kommenterer Engadget at 4G/Wimax-dekningen avtar svært fort om man går inn i bygninger, ettersom signalet har problemer med tykke vegger. Hastighetene nettstedet opplevde var dog svært gode, med rundt 3,5 megabit per sekund til vanlig og rett over det dobbelte på sitt beste.

Godt batteri

Relativt nytt for store Android-enheter er det at batteritiden får skryt. Evo 4G har innebygget ruterfunksjonalitet, slik at den kan dele den mobile nettverkstilkoblingen med datamaskiner og annet utstyr.

Etter to timer og førti minutters tung bruk varer likevel strømmen i mer enn tre timer fra telefonen tas i bruk som trådløs ruter. Dette også med kontinuerlig last på nettverket underveis.

Engadget konkluderer sin test med at Evo 4G må være en av de aller beste smarttelefonene som er laget, men at forbrukere kan ha grunn til å avvente til Android 2.2 er lansert. Android 2.2 eller Froyo forventes lansert hvert øyeblikk.

Her er testene av Evo 4G:

Gizmodo

Engadget

Wall Street Journal

Les også:

Test av HTC Desire

Test av HTC HD2

Test av Google Nexus One

(Kilder: engadget.com, gizmodo.com)

Les også
Si hei sann til HTC Mondrian
Les også
Video av Iphone-prototyp i Vietnam
Les også
Alle piler peker oppover for HTC
Les også
Se Windows Phone 7 på HD2
annonse