Nyhet

AVG og Norton fjerner Spotify

Flere brukere på diskusjonsforumet til nettstedet getsatisfaction.com opplever at både AVG og Norton antivirus anser programmet Spotify som et virus, og fjerner programmet automatisk.

Det er trolig en fersk oppdatering til Norton (no 2010.01.27.049) som stempler spotify.exe som en trojansk hest, og denne blir fjernet automatisk. Det har ikke vært mulig å installere Spotify på nytt.

Det er i forumet kommet inn et tips fra en bruker som sier at det skal være mulig å installere Spotify på nytt ved å deaktivere autobeskyttelsen midlertidig. Dette skal kunne ordnes via en detaljknapp i vinduet med virusadvarselen for den aktuelle trojanske hesten.

Det er kommet inn en kommentar fra Symantec, og en talsmann fra selskapet sier at de har fått meldinger om problemet, og at de nå driver og undersøker saken. Etter nærmere undersøkelse mener Symantec at funksjonen LiveUpdate feilaktig stempler spotify.exe som en potensiell trussel. En oppdatering skal være klar i løpet av torsdagen, og når denne er på plass må Spotify kjøres på nytt, og muligens installeres på nytt.

Det er ikke kommet noen ytterligere meldinger om AVG, og eventuelt andre antivirusprogrammer.

(Kilde: Getsatisfaction.com)

Les også
Falske Outlook-meldinger i omløp
Les også
Trøbbel for Kaspersky
Les også
Realplayer fullt av hull
Les også
Avast 5.0 er klar
annonse