Nyhet

Nikon D3000

D3000 - Nikons nybegynnermodell.

Nikon erstatter sin eksisterende nybegynnermodell, D60, med den nye D3000. Kameraet får den samme bildebrikken på 10 megapiksler, men har fått større skjerm og bedre autofokus (samme som i D5000).

Fokuset ligger på brukervennlighet, og kameraet har fått en rekke intelligente funksjoner for å gi deg de bildene du ønsker deg, slik som skyggejustering og automatisk detektering av motivtype for best å kunne sette riktige innstillinger. I søkeren er det hjelpelinjer, som gjør komposisjonen lettere, og i tillegg kan hjelpe deg med å få rett horisont. På kommandohjulet er det et valg som heter "Guide", som gir deg trinn for trinn-instruksjoner for hvordan du skal ta bildene dine. Du får mye hjelp på skjermen, og hvis du ønsker det, har du fortsatt mulighet til å justere mange mer avanserte innstillinger. Hvis du ikke er veldig stø i utenlandsk, kan du nå få norske menyer.

LCD-skjermen er nå på 7,6 cm (3 tommer), med en oppløsning på 230 000 punkter. Til forskjell fra storebror D5000, er ikke skjermen vridbar. Men siden kameraet ikke har videoopptak eller skjermvisning (live view), så er det heller ikke behov for det. Den større skjermen har gjort kamerahuset noen millimeter høyere, men vekten er likevel noe lavere, og kameraet veier nå bare 536g inkludert batteri.

I likhet med de andre rimeligeste modellene til Nikon, mangler også D3000 intern fokusmotor. Det betyr at du er avhengig av fokusmotor i objektivet for å få autofokus. Dette er et mindre og mindre problem etter hvert som Nikon lanserer nye objektiver med innebygd fokusmotor. Vi tror at ytterst få brukere av D3000 noen sinne vil oppleve dette problemet.

Dersom du ikke ønsker å bruke en PC til å redigere bildene på, har du mulighet for enkel bilderedigering rett i kameraet. Denne redigeringen gjøres på en kopi av bildet, slik at originalen ikke blir ødelagt hvis du gjør en feil.

Fra sine storebrødre har kameraet fått den avanserte "3D tracking focus" som kan følge et bevegelig motiv selv om det skifter plass i søkerbildet. Kameraet gjenkjenner motivet som skal være i fokus, og flytter det seg til et annet fokuspunkt, klarer kameraet fortsatt å holde fokusen.

Kameraet har støvfjerningssystem for å hindre at du får flekker på bildene dine som skyldes støv på bildebrikken.

På pressekonferansen fikk vi litt anledning til å klå på kameraene, men de var såpass uferdige at det er vanskelig å si noe om hvordan ting vil fungere når kameraet kommer i salg.

Les også
Ny Nikon 70-200 f/2.8!
annonse