Svært høyoppløst ny Iphone

Dette er angivelig et bilde av skjermen i neste generasjon Iphone.
Forstørret bilde av skjermen fra Iphone 3GS.
Forstørret bilde av skjermen i Nexus One.

At Apple mister prototyper har nærmest blitt en vane disse siste månedene. Nå er det mye som tyder på at selskapet har mistet enda en neste generasjons Iphone i Tsjekkia.

Etter flere runder foran kamera både i hel og demontert stand, er skjermen et av de siste punktene det har hersket tvil om. Det har blitt spekulert i en svært høy oppløsning på 640 x 960 piksler.

Telefonen som de tsjekkiske bloggerne på nettstedet superiphone.cz har fått tak i skal derfor ha blitt avfotografert under kraftig forstørrelse.

Ut fra disse bildene, og tilsvarende bilder av Iphone 3GS mener bloggerne å kunne bekrefte at oppløsningen blir 640 x 960 piksler.

Iphonen det er snakk om skal ikke ha vært i live da den dukket opp hos bloggerne, og bildet viser derfor en mørk skjerm.

Skjermen skal være av samme type som man finner i Apple Ipad, altså en LCD-skjerm basert på IPS-teknologi. IPS gir bedre fargegjengivelse og innsynsvinkel enn i tradisjonelle LCD-skjermer. Pikseltettheten på Iphone-skjermen skal være svært mye høyere enn for Ipad.

Dersom oppløsningen stemmer vil neste generasjon Iphone ha 320 punkter per tomme, mens den fysisk større Ipad-skjermen kun har en pikseltetthet på 132 piksler per tomme. Dette er også tettere enn hva verstinger som Nexus One, Motorola Droid og HTC HD2 kan vise til.

Foreløpig er det vanskelig å si så mye om hvorvidt denne informasjonen stemmer. Tatt i betraktning Apples noe slepphendte behandling av siste generasjon Iphone er det ikke utenkelig at de kan ha mistet en til.

Det er likevel langt mindre bevismateriale som presenteres på det tsjekkiske nettstedet enn det vi har fått se ved de to forrige lekkasjene, så man bør ha en klype salt parat.

Det forventes at Apple vil lansere neste generasjon Iphone 7. juni.

Les også:

(Kilde: gsmarena.com)

Les også
Iphone 4 er lansert
Les også
Mulig lansering av nye Iphone
Les også
Brikkekrig mellom Google og Apple?
Les også
- Vi vil ha tilbake telefonen vår
annonse