Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Asus’ brettbare bærbare kommer til Norge

Hvis du lurte: Denne 17,3-tommers ZenBooken blir ikke billig.

Asus

På IFA-messen tidlig i høst viste Asus frem sin helt spesielle bærbare PC ved navn ZenBook 17 Fold OLED – en sjeldent fleksibel datamaskin med en usedvanlig stor skjerm.

På det tidspunktet var det ingen spesielle tegn på at den ville komme hit til Norge, men nå er saken både biff og ertesuppe. Ifølge Asus skal den nemlig kunne forhåndsbestilles fra i disse dager, med tilgjengelighet fra 1. januar 2023.

Men du må belage deg på å grave dypt i lommeboken for et eksemplar, ettersom veiledende pris er satt til hele 42.999 kroner.

En eller to skjermer?

Asus ZenBook 17 Fold OLED kan brukes på en rekke forskjellige måter.
Asus

Å være først ute med det siste og gøyeste i teknologi koster dessverre ofte mer enn det smaker, og dette kan godt være tilfelle her. Men det skal ikke feies under teppet at dette er en ganske spesiell bærbar PC.

ZenBook 17 Fold OLED kan du bruke enten som en 4:3-formats 17,3-tommer med trådløst tastatur ved siden av, eller du kan gå for to 3:2-formats skjermer på 12,5 tommer hver. Disse får i så fall en oppløsning på 1920 x 1280 piksler hver.

I en slik konfigurasjon vil du kunne nyte godt av at hele displayet selvfølgelig er berøringsfølsomt, slik at du kan bruke den ene halvdelen som touchtastatur og den andre som en faktisk skjerm.

Asus

Ikke er det noe hva som helst som står for det visuelle heller. Dette er OLED-teknologi som er kalibrert og validert etter alle kunstens regler, i hvert fall så lenge det er snakk om Pantone, DCI-P3 og Dolby Vision.

I hvert fall Evo-sertifisert

Asus

I det 8,7 millimeters tykke metallskallet har Asus passet på å klemme inn blant annet høyttalere, en 12. generasjon Intel Core i7 U-prosessor, Thunderbolt 4, Windows Hello og et batteri på 75 wattimer. I hvert fall er den Intel Evo-sertifisert, noe som betyr at oppfyller visse minstekrav til både ytelse og portabilitet.

Da redaksjonens utsendte radarpar begikk en liten sniktitt på Asus ZenBook 17 Fold OLED i høst, likte de konseptet. Men de var også litt bekymret for kvaliteten. Forhåpentligvis blir det muligheter for en grundigere test av det ferdige produktet en gang på nyåret.

Asus ZenBook Fold 17 OLED
Asus ZenBook Fold 17 OLED
annonse