Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Ikea Vappeby skal gi lyd og lys til uteplassen

Første høyttaler med Spotify Tap.

De siste årene har Ikea gjort seg bemerket med sin satsing på lyd, både som rene trådløse høyttalere og bygd inn i bilderammer og lamper.

Akkurat det sistnevnte har åpenbart falt i smak, for nå har Ikea nettopp sluppet en ny lampe som kan gi lyd fra seg. Den har fått navnet Vappeby, og vi har faktisk nevnt den før, men da var den fremdeles et stykke unna butikkhyllene.

Men nå er Vappeby-høyttaleren på plass, og er å få i blå og grå utførelse. I motsetning til Symfonisk-høyttalerne er dette også en helt trådløs enhet, altså kan den kjøres på ren batteridrift i opptil 12 timer.

Den leverer 360-graders lyd, og som lampe har den innebygd LED med to lysmodi. Fargetemperaturen er på 2700 kelvin og den gir fra seg maksimalt 20 lumen.

For musikktilkobling bruker den Bluetooth – ikke Wi-Fi som Symfonisk – og med batteri innabords i tillegg passer den derfor ekstra godt til utendørs bruk. Den har dessuten fått IP65-klassifisering, som betyr at den tåler støv og vannsprut.

Sjekk for øvrig ut vår samletest av andre bærbare bluetooth-høyttalere »

Spotify-samarbeid

Ikea Vappeby skal også være den aller første vanlige høyttaleren på markedet som har Spotify Tap. Denne funksjonen har hittil kun vært å finne på hodetelefoner.

På Vappeby er det av/på-knappen som har fått Spotify Tap-funksjonaliteten som «ekstrajobb», slik at denne også kan kontrollere avspilling fra Spotify. Trykker man én gang skal den starte der du avsluttet forrige lyttesesjon på Spotify, og trykker du én gang til gir den deg en tilfeldig Spotify-sang den tror du vil like.

Det er for øvrig ikke noe problem dersom man ikke har Spotify heller – da fungerer den visstnok kun som en vanlig av/på-knapp uten tilleggsfunksjonalitet.

Prisen på høyttaleren ligger i skrivende stund på 700 kroner.

Ikea Vappeby
Ikea Vappeby
Les også
Ikeas lille luftmåler er både rimelig og enkel
annonse