Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nye toppmodeller på vei fra Garmin

Hils på Fenix 7-serien og den nye generasjonen Epix.

Epix «returnerer» som en helt annen smartklokke.

Garmin er nok opprinnelig mest kjent for sine håndholdte GPS-er, men de siste årene har de også snust på en del andre forbrukersegmenter og ser ut til å trives godt innenfor dette med sport og trening.

Så enten du er en vanlig mosjonist eller ihuga treningsfantast er det en viss mulighet for at en Garmin-klokke eller -armbånd har funnet veien til håndleddet ditt. Senest i fjor våres kom også Garmin øverst i vår samletest av dyre pulsklokker – da med modellen Fenix 6X Pro Solar.

Les også
Treningsklokker / pulsklokker (toppmodeller) 2021: Supermosjonistenes drømmeklokker

Nå har Garmin kommet på banen med neste generasjon av den populære klokken, som ikke helt overraskende er 7-serien. Og typisk nok kommer denne i en rekke forskjellige utgaver med og uten safirglass, solcellelading og ikke minst i forskjellig utførelse. Samt tre størrelser: 42, 47 og 51 millimeter.

Noen av variantene i Fenix 7-serien.

Veiledende startpris ligger på 8000 kroner, mens de mer påkostede utgavene kan tappe kontoen for nærmere 13.000.

Den store nyheten fremfor forgjengeren skal være at 7-serien har fått berøringsfølsom skjerm, som vil si at du kan bruke fingeren til å trykke og sveipe. Men de fem knappene er fremdeles stadig på plass. Veldig greit, ikke minst når man bruker hansker.

I tillegg skal utgavene med solceller være mer effektive, både når det gjelder strømopptak og hvor lenge de kan gå på ren batteridrift.

Foruten dette har det også kommet noen oppdateringer som gir litt mer funksjonalitet, blant annet for å kunne se ytelsesnivået under treningen og bedre beregning av restitusjonstid.

Les også
Blir vi lurt av smartklokkene?

Epix om igjen

En annen klokkenyhet fra Garmin er Epix. Høres det navnet kjent ut? Jo, det er en gammel smartklokke Garmin nå på en måte gjenoppliver i form av en helt ny generasjon.

Strengt tatt ville vi kalt den for en helt annen klokke – originalen var jo nærmest firkantet – men navnet er det jo litt schwung over, det skal dem ha.

Garmin Epix – den nye generasjonen.

Ifølge Garmins pressemateriell er Epix (gen 2) en GPS-smartklokke der toppmodellene leveres med safirglass, urkasse i titan og opptil 16 dagers batteritid i smartklokkemodus. Salgspunktet fremfor Fenix 7 er muligens at den er utstyrt med en 1,3-tommers AMOLED-skjerm med berøringsfunksjonalitet og 416 x 416 piksler.

Den skal uansett stadig være «fullspekket» med funksjoner og apper som registrerer helse, trening og aktivitetsdata. Og så er den selvfølgelig en fullverdig navigasjonsenhet og smartklokke, for den som trenger slikt.

Men i motsetning til Fenix 7 kommer den bare i én størrelse, nemlig 47 mm. Startprisen er også høyere – veiledende begynner Garmin Epix (gen 2) på drøye 10.000 kroner.

For øvrig er hverken nye Fenix eller Epix i handelen riktig ennå, men vil visstnok bli tilgjengelig i løpet av de neste ukene og månedene.

Les også
Vi tester sykkelradar: Ekstra sikkerhet eller bare teknologisk fjas?
annonse