Nyhet

DualShock 4 får plutselig flere knapper

Sony slipper tilleggsmodul til PS4-håndkontrolleren.

Én ting er i hvert fall sikkert for det herrens år 2020: Det blir nye spillkonsoller fra både Microsoft og Sony – og rivaliseringen har på sett og vis begynt allerede. Designen på den nye Xbox Series X er nemlig vist fram – inkludert håndkontrolleren – og nå svarer Sony med å slippe en ekstramodul til sin PlayStation 4-kontroller.

Modulen, som enkelt skal kunne festes til undersiden på en slik kontroller, har fått navnet DualShock 4 Back Button Attachment. Den har to store og programmerbare knapper, mens en OLED-skjerm mellom disse viser profil og gjeldende funksjonalitet.

Knappene vil ifølge Sony kunne sørge for kortere responstid og mer fleksibilitet i en rekke spill.

Siden knappemodulen tar opp plassen til kontrollerens lydkontakt, har den også en gjennomgang slik at man fremdeles skal kunne koble til et kablet headset.

På dette punktet kan vi selvfølgelig bare spekulere i hvor mye dette er relatert til kommende PlayStation 5 eller ikke. Men det er da slett ikke umulig at PS5 vil få en kontroller med knapper som dette integrert. I så fall burde denne tilleggsmodulen sørge for at PS4-kontrolleren er fullt kompatibel med den kommende PlayStation-konsollen.

Vi får bare vente og se på hva mer Sony kommer til å avsløre når de mener tiden er inne.

Enn så lenge ser det ut til at kontrollermodulen kun vil slippes på den andre siden av Atlanterhavet aller først. På sin blogg skriver Sony at slippdatoen for USA og Canada er satt til den 23. januar, og da til den nette pris av 30 amerikanske dollar.

Om tilgjengelighet for resten av verden står det fint lite, men vi vil jo regne med at modulen etter hvert vil dukke opp på disse trakter også.

Les også
Sony bekrefter navnet PlayStation 5 og lansering før julen 2020
annonse