Nyhet

Teslas nye superladere åpner denne uken

Ladekapasitet blir trolig doblet.

Tesla slipper en etterlengtet ny versjon av superladerstasjonene sin denne uken. Den nye versjonen har blitt varslet om helt siden 2016, og skulle slippes i 2018.

Senere ble det utsatt til «tidlig 2019», og i en Twitter-melding skriver Elon Musk at den første nye superladestasjonen åpner førstkommende onsdag:

Det er ikke sagt noe om hvor de første høykapasitetladerne vil åpnes, men det er mest sannsynlig snakk om en eller flere amerikanske superladerstasjoner. Vi har kontaktet Tesla Norge for å høre om når de oppgraderte laderne kommer til våre breddegrader.

Raskere lading

Da Musk først nevnte den nye superladeren hintet han om at den ville kunne by på hele 350 kW-ladekraft, og at de nye stasjonene ville kunne frigjøres fra det vanlige strømnettet og få strøm fra solcellepaneler og store, industrielle batterier.

Disse spesifikasjonene ble deretter senket til «200 til 250 kW» da han presenterte planen for investorer i kvartalsrapporten i begynnelsen av 2018. Det er likevel omtrent dobbelt så raskt som dagens Superchargers, som i teorien byr på 145 kW, men begrenset av bilene til 120 kW.

For å øke ladehastigheten krever det både at ladestasjonen får økt kapasitet, men også bilene som kobles til. Dette spørsmålet har fortsatt ikke blitt adressert av Tesla, men vil trolig bli kjent da ladestasjonen åpner på onsdag.

Mulig støtte i dagens Teslaer

Elbilnettstedet Electrek spekulerer i at selskapets nyeste Model 3, utstyrt med mer moderne batteripakker enn eldre S- og X-modeller, allerede har støtte for litt raskere lading enn 120 kW.

– Hvis Tesla slipper en ny superlader med høyere ladekapasitet trenger de biler som kan motta den økte kraften. Jeg tror eksisterende Model 3-biler kommer til å kunne øke ladehastigheten litt, men hva med Model S og Model X? Kommer det en oppgradering? Er det allerede på plass i bilene? I så fall – hvor lenge har de hatt oppgraderte batterier?, skriver Electrek.

Den nye superladeren åpner for øvrig en uke før Tesla avslører sin nye bilmodell, Model Y, for første gang.

Model Y skal være en liten SUV, som bruker 75 prosent av de samme komponentene som Model 3.

annonse