Til hovedinnhold

Raspberry Pi har sluppet nytt minikort for deg som har lyst til å slippe lodding

Raspberry Pi Zero WH gjør selvbyggingen enklere.

Raspberry Pi Foundation

Raspberry Pi Zero er navnet på miniversjonen av det kjente kortet, og i fjor kom det en ny versjon av dette kalt Raspberry Pi Zero W, som kom med WiFi-støtte. Nå har Zero-kortet fått enda en ny oppgradering, rapporterte stiftelsen nylig på sine hjemmesider.

Det nye kortet heter Raspberry Pi Zero WH og er temmelig likt den forrige utgaven med ett, viktig unntak. Det kommer nemlig med GPIO-header (General-purpose input/output) som er ferdig loddet fast til kortet, slik at man slipper å gjøre dette selv.

Raspberry Pi Zero WH.
Raspberry Pi Foundation

Mer fleksibilitet

Om man er blant dem som har behov for GPIO-pinnene, i stedet for å lodde komponenter direkte til kortet, vil den nye utgaven altså spare deg for litt tid og trøbbel.

Som stiftelsen skriver er løsningen også nyttig dersom man har tenkt å bruke kortet på nytt i andre sammenhenger senere, eller benytte kortet i ulike prototyper man bygger. Mer fleksibilitet er altså stikkordet.

Utover dette har kortet altså de samme spesifikasjonen som det vanlige Zero W-kortet, som betyr Bluetooth 4.0 og 802.11n-WiFi, en enkjernet Broadcom BCM2835-brikken på 1 GHz, 512 MB minne, mini-HDMI, micro-USB og micro-SD-støtte. Som før er også 40 GPIO-pinner på plass.

Prisen på det nye kortet ligger på 13 britiske pund i PiHut-butikken.

Raspberry Pi har mange bruksområder: 750 Raspberry Pi skal avlaste verdens sjuende kraftigste datamaskin »

(Via The Inquirer)

annonse