Samsung viste fire nye skjermdesign med busslomme

Galaxy S9 og Note 9 kan bli de siste uten hakk i skjermen.

Under gårsdagens utviklerkonferanse var det Samsungs nye brettbare skjerm som ga de store overskriftene.

I ettertid er det imidlertid lett å se at mange nok gikk glipp av en annen viktig nyhet. For fra scenen viste selskapet også frem fire nye skjermløsninger som blir å finne på kommende Samsung-mobiler. Det viktigste å legge merke til her er at alle – med unntak av «New Infinity»-skjermen – kommer med en såkalt «busslomme», eller skjermleppe med plass til frontkamera og sensorer.

For dem som misliker busslommer ser det heldigvis ut til at de nye designene gjør relativt moderate innhugg i skjermarealet.

Fire nye skjermdesign

– Skjermrammene kommer til å krympe ytterligere. Med den nye oppstillingen av Infinity U, -V og -O-skjermer skal vi presse grensene, uttalte Hassan Anjum i Samsung. Han fortalte også at alle de nye skjermene er rett rundt hjørnet.

Infinity U får en oval utskjæring som er sentrert i toppen av skjermen.

Infinity V erstatter den ovale formen med en mer kantete utskjæring.

Asus vil prøve seg på en «Infinity O»-løsning for sin neste Zenfone.

Infinity O ser ut som en løsning i samme gate som hva Asus forsøker seg med for sin lekkede Zenfone 6, hvor utskjæringen er nesten helt ute på en av kantene.

Vi lurer veldig på hva Samsung tenker her, ettersom det er vanskelig å se for seg hva det lille inneklemte skjermområdet til venstre for utskjæringen vil gi plass til. Så langt har mottagelsen av den lekkede Zenfone-modellen vært heller laber.

New Infinity er Samsungs virkelig heldekkende skjerm uten en busslomme. Denne gikk ikke Samsung i detalj om, og de er heller ikke klare med denne løsningen ennå. Kanskje jobber de med en telefon hvor kamera og sensorer ligger gjemt i en utskyvbar del?

Går mot busslomme for neste Galaxy S

Det er ventet at Samsung vil vise frem sin nye Galaxy S10 i februar eller mars neste år, og dersom denne telefonen får en av de nye Infinity U, -V eller -O-skjermene kan dagens Galaxy S9 og Note 9 bli selskapets siste tradisjonelle mobiler uten busslomme på en stund.

Alternativet for deg som vil ha en Samsung-telefon med uavbrutt rektangulær skjerm blir da den kommende brettbare modellen med Infinity Flex-skjerm som antas å slippes neste år.

Asus' neste Zenfone får den modigste busslommen til nå:
Det spørs hvordan denne blir mottatt »

(Kilde: The Verge)

Les også
Samsung strekker skjermen helt ut i kantene med sin nye mobil
Les også
Først ute med «kamerahull» i skjermen
Les også
Får sjokkpris: kan koste over 20 000 kroner
Les også
Samsung viste brettbar mobil
Les også
Samsung Galaxy S10 kan lese fingeravtrykk gjennom skjermen
Les også
Samsung Galaxy Note 9: Galaxy Note er tilbake i toppform
Les også
Nå må Samsung holde seg flytende til S10
Les også
Mobiler kostet mye mindre i gamle dager, men var alt bedre før?
annonse