Til hovedinnhold

Xbox One får støtte for mus og tastatur

Men det er opp til spillutviklerne å implementere det.

Corsair

Microsofts åpner nå opp for at deres spillkonsoll Xbox One kan pares med det tradisjonelle PC-oppsettet med tastatur og mus.

Selve funksjonaliteten vil først rulles ut gjennom en kommende oppdatering, og det er ingen automatikk i at dette vil gjelde for alle spill. Det vil være helt og holdent opp til hver enkelte utvikler og hvert enkelte spill om du i fremtiden kan skrote håndkontrolleren eller ikke.

Det trenger dog ikke være dyrt å prøve – gratisspillet Warframe skal være blant de første titlene som vil ha støtte for dette, skriver Microsoft.

Krever ingen spesiell maskinvare

Razer og Microsoft har tydeligvis noe på gang. Bilde: Microsoft

Du skal heller ikke trenge noe spesielt av maskinvare for et slikt oppsett, da de aller fleste USB-tastatur og -mus skal fungere som de ville gjort på en hvilken som helst PC. Det skal ikke spille noen rolle om det er kablede eller trådløse utgaver heller.

Det forhindrer dog ikke Microsoft i å slå sammen kreftene med ikke helt ukjente Razer for å utvikle en maskinvarepakke som etter sigende skal «bring you the best possible mouse and keyboard experience for this new functionality».

Hva slags magiske planer Razer eventuelt har for dette gjenstår å se – vi er lovet mer informasjon rundt dette den 10. november. Da skal vi også få navnet på flere titler som vil støtte spilling med mus og tastatur.

Fikk du med deg vår samletest?
Vi finner det beste spilltastaturet >>>

(Kilde: Microsoft)

annonse