Tek.no

Nyhet

Porsche skal lage elektrisk versjon av populære Macan

Kan ta opp kampen mot Jaguar og Tesla.

Porsche
26 Feb 2019 15:33

Porsche har virkelig fått øynene opp for det elektriske bilmarkedet. Ikke bare ønsker de å pumpe ut flere eksemplarer enn først planlagt av den kommende Taycan, nå vil de også lage en elbil ut av SUV-en Macan.

Det meldte først blant annet Financial Times og Spiegel Online. I ettermiddag har også Porsche sluppet nyheten selv.

Med denne modellen vil Porsche trolig sikte seg inn mot de samme kundene som i dag kanskje vurderer en Tesla Model X eller Jaguar i-Pace. Men i motsetning til disse, er en elektrisk Macan etter alt å dømme flere år unna.

Salgsstart i 2022

Porsches område i Leipzig skal gjøres mer «elbilbyggevennlig».
Porsche

Den elektriske versjonen av Macan skal produseres på Porsches område i Leipzig, hvor det vil investeres i gjøre om fabrikken til en som er mer egnet til å bygge elektriske biler.

Ifølge Spiegels kilder er planen å få Macan i salg i løpet av 2022.

Da regnes det med at batteriteknologien er god nok til å liste samme rekkevidde som hos versjonene kjørende på fossilt drivstoff.

Porsche Macan.
Porsche

Akkurat som Taycan, vil Macan få et system basert på 800 volt – og er ellers bygd på PPE-arkitekturen (Premium Platform Electric) Porsche har utviklet i samarbeid med Audi.

I en periode vil Macan både være å få som en vanlig fossilbil og en elektrisk variant. Men det er tydelig at Porsche vil satse på elektrisitet – etter planen skal minst halvparten av bilene de selger ha en form for elektrisk drift innen 2025.

Men først: Taycan

Macan kommer til å bli den tredje helelektriske bilen fra Porsche. Som nevnt er Taycan først ut, og etter planen blir den å se på veiene allerede mot slutten av året.

Porsche melder om stor interesse rundt Taycan, og hevder at rundt 20 000 potensielle kunder har betalt 2500 euro eller 20 000 kroner for å reservere en plass i køen.

Foruten dette er det bekreftet at selskapets elektriske Mission E Cross Turismo vil settes i produksjon kort etter at Taycan har kommet seg på markedet.

Hva med noe litt rimeligere?
Peugeots nye elbil kan reserveres fra neste uke >>>

(Kilde: Electrek)

Les også
Porsche Taycan nærmer seg produksjonsstart
Les også
Her er Peugeots nye elbil – kan reserveres neste uke
Les også
Porsche vil doble Taycan-produksjonen
Les også
Dette er elbilene som kommer i 2019
annonse

Les også