Nyhet

Hundredobbel ADSL

Ifølge avisen Sydney Morning Herald har den australske forskeren John Papandriopoulos, fra University of Melbourne, utviklet en algoritme som kan øke hastigheten på en ADSL-forbindels med det hundredobbelte.

"Cross-talk"

For ganske mange år siden kunne man høre på andres samtaler i telefonrøret. Fenomenet er en støy i kobbernettet som kalles for "cross-talk" eller elektromagetisk støy, og det er denne som i dag bidrar til å kraftig begrense ADSL-hastigheten.

Det Papandriopoulos har gjort er å utvikle en teknologi som reduserer støyen. Det er ikke noe nytt at det er blitt drevet med forskning på dette området. Årsaken til at den nye teknologien har fått mye oppmerksomhet er at den skal være mer praktisk og enklere å implementere.

100 ganger raskere enn dagens ADSL

Papandriopoulos mener den nye teknologien vil føre til ADSL-hastigheten skal kunne økes til opptil 250 Mbps.

Et kommersielt selskap knyttet til University of Melbourne, Melbourne Ventures, driver nå med markedsundersøkelser, og sjekker interessen blant produsenter av ADSL-utstyr.

Richard Day fra Melbourne Ventures mener det på nåværende tidspunkt er usikkert om den nye teknologien blir en suksess, men han er optimistisk.

Papandriopoulos har allerede søkt om to patenter knyttet til den teknologien han har utviklet.

Den nye teknologien vil trolig kunne være i allmenn bruk om to eller tre år, dersom videre utvikling og markedsføring blir vellykket.

Les en pressemelding fra University of Melbourne.

(Kilder: ZDNet Blogs, Sydney Morning Herald)

Les også
NGT med nye ADSL-tilbud
Les også
Bredere linjer fra Canal Digital
Les også
NGT oppdaterer ADSL-tilbudet
Les også
NGT med ADSL til flere
annonse