Tek.no

Nyhet

HTC lanserer ny trykkskjermmobil

2 Sept 2009 15:52

Det er ikke bare Nokia som er i lanseringsmodus for tiden. HTC har akkurat lansert den nye trykkskjermmobilen Touch 2, som er en oppfølger til den opprinnelige HTC Touch

Touch 2 skal være en av de første telefonene med Microsofts nye Windows Phone-programvare som gir deg Windows Mobile 6.5, Windows Marketplace og Myphone. Windows Marketplace lar deg laste ned ny programvare direkte fra telefonen, mens Myphone lar deg synkronisere kontaktlisten og dele bilder du har på telefonen med familie og venner på ditt eget webområde. 

Touch 2 har ikke fulltastatur, men en stor trykkfølsom skjerm. Telefonen har Touch Flo-systemet, som gjør det enklere å styre telefonen med tommelfingrene og uten pekepenn. Her får du i tillegg enklere tilgang til mye brukte funksjoner. 

I tillegg har Touch 2 fått samme zoom-metode som Diamond 2 og Pro 2, slik at du bare drar fingeren over en zoom-bar under skjermen. Dette opplevde vi som enkelt og brukervennlig da vi testet de nevnte telefonene. 

Les test av:

Touch 2 stiller også med Google Maps og egen programvare for å se på Youtube-videoer. 

Med Windows Mobile under panseret er det ingen problem å håndtere flere e-postkontoer om gangen, og bruke for eksempel Exchange til å synkronisere e-post, kontaktlisten og kalenderoppføringer.

En ting vi setter ekstra stor pris på, er at Touch 2 har 3,5 millimeters minijack-utgang. Dermed kan du plugge i hvilket som helst vanlig hodesett og høre på musikk, uten at du har behov for egen overgang fra en eller annen sær utgang.

Teknologirik

I kjent HTC-stil, har Touch 2 en rekke teknologier innabords. Super-3G, Edge og Wi-fi er på plass, og gir raske hastigheter uansett hvor du befinner deg. Maksimal nedlastingshastighet er 7,2 Mbps og maksimal opplastingshastighet er 384 kbps.

Minnakapasiteten er forsvinnende 256 MB, men i tillegg har telefonen støtte for minnekort av typen Micro-SD. Videre har Touch 2 A-GPS, slik at du kan bruke den til navigasjon. 

Brikkesettet er av typen Qualcomm MSM7225, med 528 MHz oppdateringsfrekvens. Dette er av samme type som vi finner i Touch Diamond 2, Touch Pro 2 og en rekke andre profftelefoner fra HTC. 

Telefonen skal være tilgjengelig i løpet av årets fjerde kvartal, men prisen er foreløpig ukjent.

Les også
Nå er den offisielt lansert
Les også
HTC Leo er avbildet
Les også
Nokia viser frem 3D-skjerm
Les også
Se videoer av Nokias nye
Les også
Hvilken trykkskjerm er egentlig best?
Les også
HTC Hero
Les også
HTC Touch Pro 2
annonse

Les også