Tek.no

Nyhet

Se de små detaljene

14 Okt 2009 09:19
annonse

Nikon slapp i dag et nytt objektiv som får det klingende navnet Nikon AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR. I motsetning til Canon har Nikon hatt stabiliserte makroobjektiver en tid allerede, så akkurat det er ikke like stor nyhet i dag som det var for Canon for en tid tilbake, men det er interessant at Nikon i dag slipper et (antageligvis) høytytende fastobjektiv for DX-formatet, både siden de i dag også slipper D3s som er et fullformatkamera, og fordi det lenge har versert spekulasjoner om hvorvidt Nikon hadde langsiktige planer om å kutte ut DX-formatet til fordel for FX. dette blir mindre og mindre trolig etter hvert som de lanserer flere og flere fastobjektiver av DX-typen.

Det nye objektivet får blenderomfang på f/3.5 til f/32 og en brennvidde på 85mm, noe som tilsvarer et utsnitt på 127,5 mm ved fullformat. Fronten har 52 mm diameter filtergjenger og roterer ikke, slik at man uten større vanskeligheter kan bruke polarisasjonsfilter dersom man skulle ønske det. Objektivet får også innebygget fokusmotor, slik at det kan benyttes på Nikons kameraer som mangler det.

Nikon AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR får en veiledende pris i Norge på kr 4990,- og salgsstart blir samtidig med Nikon D3s, det vil si 27. november 2009.

annonse

Les også