Til hovedinnhold

Tar selvkritikk for Itanium

Itanium-utviklingen har langt i fra vært noen rosenrød reise, selv om enkelte i Intel kanskje har fremstilt det slik opp i gjennom årene. Intels Pat Gelsinger bekreftet imidlertid denne uken at han ikke var fornøyd med salgstallene for IA-64.

Gelsinger adresserte også det faktum at prosessorarkitekturen har hatt en mye tregere vekst enn man hadde håpet på, men at man så med positivt syn på fremtiden - spesielt i forbindelse med "Montecito" som kommer denne sommeren.

De neste kodenavnene på listen er "Montvale" i 2007, "Tukwila" i 2008 og "Poulson" på et senere uvisst tidspunkt. Forhåpentligvis klarer Intel å holde tidsfristene for IA-64 fremover da dette har vært et svært omtålelig tema frem til nå. "Montecito" ble eksempelvis først utsatt over et halvt år, men også gitt dårligere spesifikasjoner enn først antatt. 

Utsettelser og relativt treg adopsjon av gjennomtestet teknologi kan på sikt vise seg å bli et problem for leverandører som skal konkurrere med arkitekturer slik som Power og Sparc. HP er det største navnet bak Itanium og er fullstendig prisgitt Intels strategi for å være konkurransedyktig på sine Itanium-servere mot serverprodusenter som IBM og Sun Microsystems.

For Intel sin del får man håpe at IA-64-skuta kommer på rett kjøl. Dersom utsettelser og strategiendring går så langt at det skaper problemer for kundens konkurransedyktighet, kan Intel, HP og flere andre Itanium-leverandører få et kjempeproblem.

(Kilde: Cnet)

Les også
Forbereder stor Itanium-oppgradering
Les også
Fujitsu oppgraderer til "Montecito"
Les også
"Montecito" kommer om to uker?
Les også
HP oppgraderer Unix-servere
Les også
Itanium-allianse investerer i Linux
Les også
Oracle stiller seg bak Itanium
Les også
Itanium-lansering skaper diskusjon
Les også
IDC spår vekst for Itanium
annonse