Til hovedinnhold

Motorsport og dollars

Mobiltelefoner fra Vertu har vært kjent som mobilbransjens creme de la creme. Nå har den Nokia-eide luksusprodusenten nok en kremmodell på trappene, Ascent Motorsport Edition.

Designet til telefonen henter mye inspirasjon fra kjørebanen. Høyttalerene er kamuflert bak luftinntak som dem man finner på sportsbiler. Det håndsydde læret skal minne om læret man finner på styrerattet. Og bensinlokket har stått modell for låsen på batteridekselet.

Det er ikke første gangen vi får se en mobiltelefon designet etter motorsportens kunstregler. Både Motorola og Siemens har lansert egne Formel 1-varianter av telefonene sine, i begrensede opplag. Sharp har til og med laget en egen Ferrari-utgave av 902SH.

Vertu skiller seg ut fra sine rivaler med sine eksklusive materialer. Batteridekselet er laget i karbonfiber, dekslene er av håndsydd lær og karosseriet er laget av såkalt Liquid Metal-stål. Den solide innpakningen har resultert i en relativt tung telefon, med en vekt på 170 gram.

Vi snakker med andre ord om en relativt robust telefon. Og Vertu har ikke nøyd seg med vage uttalelser om at den tåler støt og fall. De er så sikre på kvaliteten til det nye hjertebarnet sitt, at de forsikrer at man fint kan kjøre over telefonen med en sportsbil uten at den tar særlig skade av det.

Spesifikasjonsmessig er Ascent ingen sensasjon. Den har det grunnleggende av funksjoner som SMS, MMS, GPRS, stemmestyring og blåtann. Foruten en kalkulator, en vekkerklokke og en planlegger, har telefonen ingen andre spesielle funksjoner å skryte av.

Vertu skal kun produsere 997 eksemplarer av den nye telefonen. Hvert eksemplar får inngravert et serienummer i serien 001 - 997. Telefonene settes sammen for hånd i Vertus verksted, og det endelige produktet består av 240 forskjellige komponenter.

Det krever selvsagt sin lommebok å anskaffe seg en Ascent Motorsport Edition. Vertu har satt en utsalgspris på rundt 40 000 kr (€4595). Telefonen kan kun kjøpes i Vertus egne butikker i de største metropolbyene, samt hos utvalgte forhandlere. Mer informasjon er å finne på Vertus hjemmesider.

(Kilder: Engadget, InfoSync, Slashphone)

Les også
Ikke for den kresne
Les også
Billigflom fra Moto
Les også
Populære luksusmobiler
Les også
Ukens flørt: Vertu Signature
Les også
Ren GSM-luksus
annonse