Tek.no

Nyhet

Microsoft nekter Claria-favorisering

Vegard Andreas Larsen
12 Juli 2005 10:15

I forrige uke ble det klart at Microsoft i en stille oppdatering av AntiSpyware hadde endret klassifiseringen av Claria-programvare. I de nåværende versjonene av AntiSpyware er den anbefalte handlingen når Claria-programvare blir oppdaget "ignorer," mens det i tidligere versjoner av vært "karantene."

Dette ble kjent bare noen dager etter at ryktene begynte å gå om at Microsoft var i forhandlinger med Claria om et oppkjøp. Mange mente at denne endringen i sikkerhetsnivå var en måte å tilfredsstille eierne bak Claria i forbindelse med oppkjøpet.

Microsoft går nå selv ut på sine nettsider og avkrefter ryktene, uten å nevne oppkjøpsryktene med et eneste ord. Utviklingslaget bak AntiSpyware har lagt opp en side på Microsoft.com, som forklarer hvorfor endringene i sikkerhetsnivå ble gjort for Claria.

- Avgjørelsen om klassifiseringen av Clarias programvare sent i mars var på ingen måte relatert til offentlig spekulering angående Microsoft og Claria. [...]Microsoft behandlet Clarias klage på samme måte som vi behandler alle andre selskapers forespørsler om gjenopptagelse, skriver Microsoft i en e-post til programmer.no.

Ifølge Microsoft søkte Claria om en reklassifisering av deres programvare allerede i januar i år, gjennom den prosessen alle produsenter av programvare må bruke for å gjøre endringer i sine klassifiseringer i AntiSpyware. Etter at Microsoft hadde gått igjennom søknaden, fant de ut at å søke etter Claria-produkter fremdeles var formålstjenlig, men at de måtte gjøre justeringer for å være rettferdig og konsekvent i forhold til andre programmer som blir klassifisert av AntiSpyware.

Kilde: Microsoft

Les også
Ny versjon av Hotmail
Les også
Skjermbilder fra Longhorn
Les også
Tech·Ed: Fredag
Les også
Tech·Ed: Torsdag
annonse

Les også