Superdings fra Siemens

Såkalte smart-hus, hvor alt kan fjernstyres, selv kaffetrakteren er koblet til Internett og kjøleskapet ber deg om å kjøpe mer melk, ligger nok fortsatt noen år inn i fremtiden, men Siemens' nye duppeditt passer perfekt inn i en slik hverdag.

Trykk og snakk
Com-Badge kaller Siemens sin nye oppfinnelse. Det er en liten, blåtann-basert enhet som gjør det mulig å fjernstyre forskjellige innretninger i hjemmet. Alt er basert på talestyring og Com-Badge skal kunne kjenne igjen 30.000 kommandoer.

Man trykker på knappen og aktiviserer dingsen, sier hva man vil ha gjort og talekommandoen sendes så til en server. Forskjellige ting kan være koblet opp mot systemet, for eksempel kan man be PC-en om å sjekke mail og så la Com-Badge lese den opp for deg.

En annen mulighet er å bruke enheten som en hustelefon for å snakke med noen som ringer på døra, og videre gi systemet beskjed om å låse opp døren og slippe inn gjesten. Man kan også ta i mot samtaler med Com-Badge og dermed bruke den som en høyttalende telefon. Hvis man mot formodning ikke fikk tatt telefonen, kan man få avspilt de siste meldingene på telefonsvareren.

Duppeditten kan festes i et klesplagg som en slags button, og blåtann klasse 1, som har hundre meters rekkevidde, sørger for at man kan holde kontakt med serveren over hele huset. Siemens vil dessuten lage en utgave som er utformet som et smykke, så man faktisk også kan pynte seg med Com-Badgen sin.

Noe tidspunkt for når Com-Badge skal lanseres, nevner Siemens ingenting om, men det er trolig noen år før vi ser super-fjernkontrollen butikken.

Les også
Siemens hiver seg på 3G-bølgen
Les også
Viser frem Siemens M75
annonse