Lager designmobil

I dag tikket meldingen inn om at den danske produsenten av lyd- og bildeutstyr, Bang & Olufsen, har inngått en samarbeidsavtale med den sørkoreanske mobilprodusenten Samsung.

Klare for revolusjon
Bortsett fra at telefonen vil inneholde bang & Olufsens ICE-teknologi i sine lydforsterkere, holder de to selskapene kortene tett til brystet når det gjelder informasjon om det nye vidunderet. Forventningene blir imidlertid ikke lavere av uttalelsene om at de to selskapene sammen skal revolusjonere mobilindustrien med en mobiltelefon verden aldri har sett maken til.

Torben Ballegaard Sørensen, administrerende direktør i Bang & Olufsen (bildet), er svært fornøyd med det nye samarbeidet:

- Vi er glad for å kunne samarbeide med Samsung. Sammen ønsker vi å skape en mobiltelefon som man kan kommunisere på en bekvem og praktisk måte med. Design og bruk av telefonen er svært enkel og ukomplisert, men i alle aspekter av designen ligger det en nøye gjennomtenkt tanke til grunn, basert på forholdet mellom form og funksjon, sier han i en pressemelding.

Kitae Lee, leder av Telecommunications Business i Samsung Electronics, sparer heller ikke på godordene, og mener at det nye samarbeidet vil få Samsungs kunder til å se på selskapet med nye øyne:

- Det er en fornøyelse for oss å arbeide sammen med Bang & Olufsen, som deler vår lidenskap for innovasjon og forbrukerorientert teknologi. Samsung har alltid forsøkt å tøye grensene for design og teknisk utvikling av mobiltelefoner, og vi er hele tiden på utkikk etter innovative ideer og konsepter på tvers av bransjebåsene, sier han.

Spesielle akustikkløsninger
I tillegg til å utvikle et helt nytt mobilkonsept, samarbeider de to selskapene om helt spesielle akustikkløsninger i Samsungs fremtidige telefoner.

Bang & Olufsen er kjent verden over for sin fokus på design og brukergrensesnitt. Det er imidlertid en kjensgjerning at design ofte koster, og Bang & Olufsen har ikke rykte på seg for å være billige.

Det er foreløpig uklart hva den nye samarbeidsmobilen vil koste. Det vi imidlertid vet, er at telefonen vil bli lansert allerede i høst i blant annet Norge, Sverige, Finland, Danmark og en rekke andre europeiske land.

Du vil finne den i Bang & Olufsens butikker, samt andre utvalgte forhandlere.

(Kilde: Samsung)

Les også
Ennå håp om iPhone
Les også
Apple kaster seg inn i mobilmarkedet
Les også
Skyvbar fra Samsung
Les også
Irriterte på mobilkopier
annonse