Nyhet

Lag familiefilmen i 3D

Slik fanges bildene og projiseres på bildebrikken.

Det måtte komme. I år har det kommet 3D-TV-er, 3D-Bluray-spillere og kamerar som kan ta 3D-bilder. Vi har også allerede en stund hatt 3D-spill og 3D-filmer på kino. Så hvorfor skal ikke du kunne filme ferien din, eller poden som tar sine første skritt også i 3D?

Det var det spørsmålet Panasonic ikke kunne finne noe svar på, og derfor har de nå lansert et videokamera for forbrukermarkedet som tar opp i 3D.

Kameraet har fått navnet HDC-STD750, og er egentlig en videreføring av toppmodellen TM-700, som ble lansert i januar. Kameraet har fått ny prosessor i forhold til TM700, men den viktigste forskjellen er at den kommer med en forsats med to objektiver innebygd, slik at du den kan filme to bilder samtidig. Begge bildene blir registrert samtidig på hver sin halvdel av bildebrikken.

Den nye prosessoren i kameraet kan så behandle disse bildene og sette dem sammen til en 3D-video i 1080/50p. Utfordringen er selvfølgelig at du ikke uten videre kan se opptaket ditt i 3D. Det krever blant annet en 3D-TV og tilhørende briller. Dersom du vil lagre opptakene dine på en plate, må du også ha en DVD- og Bluray-brenner som støtter 3D-video. Panasonic satser på at det er noe som snart vil bli vanlig. I Akam er vi litt skeptiske til hele 3D-konseptet så lenge man må ha spesialbriller for å kunne se det. Vi tror ikke det vil slå an ordentlig før man kan kaste brillene. Men for Panasonic som har både 3D-TV, 3D-Bluray og leverer masse 3D-utstyr til filmindustrien, er det naturligvis viktig å ha en full produktportefølje for å øke utbredelsen mest mulig.

Panasonic SDT750 med 3D-forsats.

Vi fikk kun en kort demonstrasjon av kameraet, og har ikke fått lekt med det selv. Men så vidt vi kunne se, var resulatatet svært bra til å være amatørutstyr. Her kan du ikke bare lage familiefilmer, men er du en videoentusiast, åpner det seg bokstavelig talt en ny dimensjon.

Siden 3D-systemet er en forsats som enkelt kan tas av, trenger du ikke filme i 3D alltid. Kameraet er også et meget kraftig standard videokamera for entusiaster, tilsvarende TM700.

Vi har ikke fått informasjon om når kameraet kommer på markedet, men det vil ha en antatt veiledende pris på ca 15 000 kroner.

annonse