Tek.no

Nyhet

Pixar prøver seg på science-fiction

Pixar ser mot nye jaktmarker
Joakim Hunnes
11 Okt 2007 10:00

Ikke-animerte spillefilmer er ikke det Pixar er mest kjent for, men nå kommer det fire av dem. Først står de bak "1906", Brad Birds fortelling om jordskjelvet i San Francisco samme år. Og så kommer triologien av Edgar Rice Burroughs "John Carter of Mars", skriver Empire.com.

Ready for take-off

Det kreative laget til filmen, regissør Andrew Stantin, manusforfatter Mark Andrews og produsent Jim Morris annonserte dette mens de var på research-tur til Burroughs arkiver. Hvordan triologien skal produseres er ikke sagt, men den første filmen vil komme før 2012, uttalte Pixar-gjengen.

Mange har tidligere forsøkt å få John Carter til lerretet. Sagaen ble først publisert i 1917, og handler om en veteran fra borgerkrigen som reiser til den røde planeten og finner en fremmed rase bestående av enorme barbariske grønne skapninger. Robert Rodriguez var den siste som prøvde å få historien festet til film, men det blir altså Pixar som sitter i cockpiten når Mars skal besøkes.

Pixar har en rekke av de beste animasjonsfilmene på CV-en og regnes av mange som de absolutte enerne på nettopp animasjon. Deres siste film, Rottatouille (Trailer), er å se på kino i Norge i disse dager.

annonse

Les også