Tek.no

Nyhet

Jokeren er en psykopat

Jokeren truer Rachel Dawes. Skuespiller Heath Ledger sier han bevisst har gjort Jokeren til en psykopat.
Magnus Hauge Bakke
29 Nov 2007 19:00

Empireonline.com har satt seg ned på settet til "The Dark Knight" i et eksklusivt intervju med Heath Ledger, mannen som har fått den prestisjetunge rollen som The Joker. Han skal bringe den største skurken i tegneserieverden tilbake til lerretet.

Tøff rolle

Ledger har tatt på seg en rolle som enhver fan krever å se fullført med perfeksjonisme.

- Jeg var selvfølgelig redd for det, sier Ledger til nettstedet.

- Men det som gjør meg redd, pirrer meg litt også tror jeg. Jeg vet ikke om jeg var fryktløs, men jeg måtte ta på meg et modig ansikt og tro på at jeg hadde noen ess i ermet, forklarer han.

En ny Joker

Jokeren i denne filmen vil bli noe annerledes enn den vi har sett i tidligere filmer. Den nye tolkningen av karakteren skal være psykopatisk helt inn til beinet.

- Han er en kaldblodig, massemordene klovn, og Chris har gitt meg frie tøyler. Det er gøy fordi det er ikke noen virkelige grenser for hva The Joker kan si eller gjøre. Ingenting skremmer han, alt er bare en stor spøk, forteller Ledger.

Skuespilleren, som er kjent gjennom blant annet "Brokeback Mountain" og "Patrioten", skal ha jobbet svært hard med å sette seg inn i rollen før filmingen begynte.

- Jeg satt på et hotellrom i London i en måned, låste meg selv inne, laget en liten dagbok og eksperimenterte med stemmer - det var viktig å finne den rette stemmen og latteren. Jeg endte opp med å lande i verdene til en psykopat - en med liten eller ingen samvittighet ovenfor sine handlinger, sier Heath Legder, som blir å se i rollen som Jokeren i løpet av sommeren neste år.

annonse

Les også