Til hovedinnhold

Nokia knuser konkurrentene

I løpet av andre kvartal ble det solgt 12,6 millioner smarttelefoner i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA-regionen), ifølge analyseselskapet Canalys.

Til tross for at salget av smarttelefoner har falt, er dette det nest høyeste antallet solgt i løpet av et kvartal noensinne i regionen.

Nokia eier markedet

Nokia er fortsatt den ubestridte markedslederen i EMEA-regionen, med en markedsandel på utrolige 71 prosent. Dette skyldes nok i stor grad at mange av selskapets multimediatelefoner rettet mot "vanlige" brukere er utstyrt med smarttelefonoperativsystemet Symbian.

På andre- og tredjeplass finner vi Blackberry-produsenten RIM og Windows-telefonprodusent HTC, med en markedsandel på henholdsvis 7,2 og 7 prosent.

Dobling for Motorola og Samsung

Det er også verdt å merke seg at både Motorola og Samsung har mer enn doblet sine leveranser av smarttelefoner i forhold til andre kvartal i fjor.

Apples Iphone har ikke solgt mange nok eksemplarer til å komme seg ut av "andre"-delen av listen. Canalys tror imidlertid at Iphone kan gi både RIM og HTC konkurranse i tredje kvartal.

GPS og Wi-fi skyter fart

Analyseselskapet estimerer at 13 prosent av alle telefoner som ble solgt i andre kvartal er smarttelefoner. Av disse hadde 13 prosent trykkskjerm. 38 prosent hadde innebygget GPS, og 58 prosent var utstyrt med Wi-fi.

Til tross for dette er det mange som ikke utnytter mulighetene i smarttelefonene sine til det fulle, kommenterer analyseselskapet. Blant annet er pris på bruk av tjenester og batterilevetid barrierer som gjør at brukerne ikke vil ta i bruk alle mulighetene. Canalys regner med at bruk av alle mulighetene vil ta seg opp når det blir flate priser på teletrafikk og batterikapasiteten på telefonene blir bedre.

(Kilder: wirelessandmobilenews.com, digitimes.com)

Les også
– Palm overlever bare ett år
Les også
Nokia øker, Sony Ericsson faller
Les også
Iphone-brukere surfer mest
Les også
– Vi var først!
Les også
Ingen over, ingen ved siden
Les også
– Videotelefoni gjør deg stygg
Les også
Nokia vil bruke mer Linux
annonse