Nyhet

Obama må forkaste Blackberry-en sin

Barack Obama må nå forkaste sin Blackberry-telefon. Presidenten får rett og slett ikke bruke e-post på mobilen.

Årsaken er en streng regulering for amerikanske presidenter. Hvis Obama bruker e-post på Blackberry, blir e-postene lagret på serveren og dette kan dukke opp i en eventuell offisiell høring i retten. 

Kan trolig ikke bruke e-post

Det har heller ikke ennå blitt avgjort om Obama vil kunne bli den første amerikanske presidenten som faktisk bruker e-post, men trolig kan han heller ikke kommunisere på denne måten i det hele tatt i sin rolle som president. 

Med sin Blackberry har den kommende presidenten i lang tid holdt styr på e-post, dokumenter og telefonsamtaler. Blackberry-telefonene har blitt tildelt navnet Crackberry fordi telefonen virker avhengighetsskapende på grunn av den enkle tilgangen til e-post. 

– Hans Blackberry pep stadig vekk med e-post, sier David Axelrod som ledet strategien under Obamas kampanje, til New York Times.

Ironisk

Mange av Obamas tilhengere har tidligere kritisert George W. Bush og John McCain for å sky moderne kommunikasjonsmidler som e-post.

McCain har nemlig innrømmet at han ikke bruker datamaskiner. George W. Bush, som er president ut året, forkastet all e-postkommunikasjon da han ble valgt inn i år 2000. Årsaken da var ifølge Bush at han ikke ville at de som var ute etter å finne flauser kunne se på e-posten hans.

(Kilder: VG Nett, New York Times)

Les også
Blackberry skjuler kriminelle
Les også
Obama vant gjennom SMS
Les også
Blackberry Storm er lansert
Les også
Ingen over, ingen ved siden
Les også
Iphone-salget går ned
annonse