Nyhet

Her er lillebroren til Nokia E71

Formfaktoren er som på Nokia E71.

Nokia lanserte i dag den nye e-postmobilen E63. Telefonen har mange likhetstrekk med Nokia E71, men skal bli en del billigere.

Nokia har nemlig ikke tenkt til å ta mer enn 199 euro før skatt, eller omtrent 2000 kroner dersom vi legger til moms. Det er omtrent 1600 kroner mindre enn det du må ut med for E71. Dette betyr at spesifikasjonslisten ser noe annerledes ut.

E63 har for eksempel ikke GPS, og super-3G mangler. Kameraet er også nedgradert fra 3,2 til 2 megapiksler.

Wi-fi er på plass

Nokia har imidlertid beholdt Wi-fi-støtten, slik at du kan koble deg til trådløse nett for å laste ned e-post, surfe på nettet og annet.

Som de andre telefonene i Nokias E-serie er E63 en smarttelefon basert på S60-plattformen til Nokia. Produktivitet står i fokus, og telefonen har innebygget støtte for Exchange.

Om du har behov for å koble deg til jobbens intranett har telefonen en innebygget VPN-klient. Sikkerhet er også ivaretatt med kryptering av innholdet på både minnekortet og telefonminnet.

Skift mellom jobb og fritid

E63 har i likhet med E71 mulighet for å skifte mellom jobb- og privatmodus. Dette gjør at du kan ha ett oppsett for jobb, som gir deg oversikt over kalender, e-post og annet i startskjermen, og et annet oppsett for fritidsbruk, hvor musikk og privat e-postkonto står i fokus.

Dersom du vil høre på musikk har telefonen også innebygget utgang for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble til et hvilket som helst vanlig hodesett. Musikken kan lagres på Micro-SD-minnekort, og telefonen støtter størrelser på inntil 8 GB.

E63 kommer i rødt og blått, og er litt bredere og tykkere enn E71.

Skal du ha deg en E63 må du handle fra utlandet. Ifølge Nokia kommer ikke denne telefonen til Skandinavia.

Alle spesifikasjonene finner du i Nokias produktark (PDF) »

(Kilde: pressemelding)

Les også
Nokia lanserer sju nye
Les også
Nokia bekrefter flere trykkskjermstelefoner
Les også
Ny kommunikator fra Nokia?
annonse