Til hovedinnhold

10 millioner 3G-Iphone på vei

Dagens Iphone, som selges i USA og utvalgte europeiske land, har ikke 3G, og dette er blitt pekt på som den største svakheten med Apples første telefon. Nå hevder kilder i Asia at Apple har bestilt 10 millioner nye telefoner med innebygget 3G-modul, som vil tilsi at Iphone kommer i ny utgave.

Kilder i Asia

Det er analytiker Ken Dulaney i Gartner som går ut med informasjonen overfor den britiske utgaven av magasinet Macworld. Kildene han har snakket med hevder at bestillingen fra Apple er gått til en kinesisk produsent, sammen med en bestilling på ytterligere 10 millioner av dagens utgave uten 3G.

Dulaney hevder at Apple har satt opp farten på utviklingen av en ny utgave av Iphone med 3G etter at salget i de utvalgte europeiske landene overhodet ikke har innfridd til forventningene. Apple skal ha merket at kundene ikke er fornøyd med kun EDGE-støtte, og det er dette som har gjort at Apple nå tar affære.

Sviktet i Europa

Dette kommer ikke som noen overraskelse. Ingen av landene som selger Iphone i Europa har solgt tilsvarende til det man kunne forvente etter salget i USA. Spesielt Storbritannia har skuffet med total svikt i salget tross sterk markedsføring.

Samtidig kommer utsagnet fra Dulaney som hånd i hanske fra hva som har vært hevdet tidligere. Allerede i fjor kunne den spanske operatøren Telefonica røpe at de forhandlet om salg av en 3G-Iphone fra og med mai i år. Og AT&T bekreftet like før jul at en 3G-Iphone er på vei.

Dulaney sier ingenting om andre forbedringer på en ny Iphone. Nettstedet Ipod Observer derimot hevder at neste Iphone vil bytte ut TFT-skjermen med en OLED-utgave, som sikrer lengre batterilevetid, men som har kortere levetid totalt.

Du kan lese vår test av den originale Iphone her >>>

(Kilde: Macworld, Ipod Observer, Gartner, Apple)

annonse