Nyhet

Power: - Snart utsolgt for hjemmekontor-utstyr

Elektronikkjedene melder om stor pågang.

Bilde tatt i sammenheng med en test vi utførte av PC-skjermen Samsung C32HG70 .

Hjemmekontorutstyr ser ut til å rives vekk fra butikkhyllene etter at nordmenn over hele landet har begynt å ta innover seg at alle må holde seg innendørs i tiden fremover.

– Pågangen er stor. Sammenlignet med normalen har vi økt salget med 400 prosent, sier administrerende direktør i Power, Anders Nilsen i en pressemelding.

Også andre varegrupper har vært populære hos elektronikkbutikken:

– Mange forventer å tilbringe mye tid i hjemmet fremover, og varegrupper som TV-spill og gaming, TV og nettbrett topper søkestatistikken hos oss.

Les også
På tide å oppgradere gamingrommet hjemme

Skjermer, PC-mus, tastatur og hodetelefoner

Madeleine Schøyen Bergly, Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge.

Det samme gjelder hos konkurrentene Elkjøp og NetOnNet, som sier de har hatt en betydelig økning i helgen:

– Vi har merket en stor økning på en del av varene våre. Dette gjelder i kategorien hjemmekontor med produkter som PC-skjermer, PC-mus, tastatur og hodetelefoner. Vi ser også en økning i salget av gamingsutstyr, forteller Madeleine Schøyen Bergly, Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge, til Tek.no.

Peter Andersson, sjef for retail i NetOnNet.

Hos NetOnNet har kundene også handlet for å oppgradere hjemmekontoret:

– Vi ser nå spesielt stor etterspørsel etter produkter som webkameraer, skjermer og dockingstasjoner - noe som viser at mange trenger å komme i gang med arbeidet hjemmefra - men vi ser også at mange søker etter nettbrett, spillkonsoll og andre gaming-produkter, som stoler, tastaturer og skjermer, sier Peter Andersson, retailsjef i NetOnNet.

I tillegg til mye hjemmekontorutstyr, ser nordmenn også ut til å kjøpe mer produkter for matoppbevaring enn vanlig.

– Vi ser en økning på produkter knyttet til matoppbevaring, da særlig frysebokser. Her har vi fortsatt mye produkter på lager, men vi ser at enkelte modeller her begynner vi bli tomme for, sier Schøyen Bergly.

Anders Nilsen, administrerende direktør i Power.

Det samme melder Power, og Nilsen tror det kan ha med at mange har hamstret i butikkene:

– Vi ser et økt salg av frysebokser, noe som man kan anta har sammenheng med at mange har «bunkret opp» med mat de siste dagene.

Midlertidig utsolgt

Til tross for at Power altså melder at de er utsolgte, virket problemet kortvarig.

– Vi får inn flere partier med hjemmekontor-utstyr på mandag, og ser ut til å ha god varetilgang her, kan Nilsen berolige med.

NetOnNet sier ingenting om lagerstatus, men lover levering rett til døren på kort varsel:

– Vi har utvidet kapasiteten på hjemlevering. Nå tilbyr vi levering rett hjem for nærmere to millioner nordmenn - allerede samme dag som du bestiller - så lenge du bestiller før kl 15 og frem til kl 17 for levering neste morgen. Det gjelder i et stort område rundt Osloregionen samt rundt Stavanger og Sandnes. Bestillinger etter dette blir levert neste dag.

annonse