Til hovedinnhold

Nå blir det lettere å finne nettbrett-appene til Android

Google endrer appbutikken.

Shutterstock / 126777980

En av de store ulempene med Android-nettbrett fremfor Apples iPad, er at det er vanskelig å finne apper som er optimalisert for nettbrett. Google opprettet riktignok tidligere i år en seksjon i Google Play som viser apper som er tilpasset nettbrett, men når du søker opp en app eller finner en app i en av de andre seksjonene kan du ikke se om appen er tilpasset store skjermer – slik du kan i Apples App Store.

Nå skal det bli enklere å se om en app er nettbrett-optimalisert, eller ikke.

«Den 21. november vil vi gjøre en rekke endringer i Play Store, slik at det blir enda enklere for nettbrettbrukere å finne de appene som er best til sine enheter», skriver produktsjef i Google Play, Ellie Powers, i et blogginnlegg.

Når en nettbrett-bruker besøker Google Play vil brukeren som standard se de appene som er optimalisert for nettbrett på listene over de mest populære appene. Det vil fortsatt være mulig å endre visningen, slik at du kan se samtlige apper – også de som kun er optimalisert for mobiltelefoner.

Merker apper som fungerer best på mobil

En annen viktig endring, er at apper som ikke tilfredsstiller kravene for å kunne kalle seg «designet for nettbrett» vil bli merket med «designet for mobiltelefon» hvis du besøker Google Play fra et nettbrett. Dermed er det lett for nettbrettbrukerne å styre unna apper som er laget for små skjermer. Det å måtte installere appene først for å finne ut om appen egentlig egner seg for nettbrett, har vært ett av de største irritasjonsmomentene på Android-nettbrett.

Google annonserte i juli at de har passert 1 million apper i Google Play Store. Dermed har Android nå passert Apples App Store, som hadde rundt 900 000 apper i juni.

I år vil det omsettes Android-apper for 42 milliarder kroner på verdensbasis – nesten en dobling fra fjoråret. Det kan du lese mer om her »

(Kilde: Google)

annonse