Nå blir det lettere å finne nettbrett-appene til Android

Google endrer appbutikken.

En av de store ulempene med Android-nettbrett fremfor Apples iPad, er at det er vanskelig å finne apper som er optimalisert for nettbrett. Google opprettet riktignok tidligere i år en seksjon i Google Play som viser apper som er tilpasset nettbrett, men når du søker opp en app eller finner en app i en av de andre seksjonene kan du ikke se om appen er tilpasset store skjermer – slik du kan i Apples App Store.

Nå skal det bli enklere å se om en app er nettbrett-optimalisert, eller ikke.

«Den 21. november vil vi gjøre en rekke endringer i Play Store, slik at det blir enda enklere for nettbrettbrukere å finne de appene som er best til sine enheter», skriver produktsjef i Google Play, Ellie Powers, i et blogginnlegg.

Når en nettbrett-bruker besøker Google Play vil brukeren som standard se de appene som er optimalisert for nettbrett på listene over de mest populære appene. Det vil fortsatt være mulig å endre visningen, slik at du kan se samtlige apper – også de som kun er optimalisert for mobiltelefoner.

Merker apper som fungerer best på mobil

En annen viktig endring, er at apper som ikke tilfredsstiller kravene for å kunne kalle seg «designet for nettbrett» vil bli merket med «designet for mobiltelefon» hvis du besøker Google Play fra et nettbrett. Dermed er det lett for nettbrettbrukerne å styre unna apper som er laget for små skjermer. Det å måtte installere appene først for å finne ut om appen egentlig egner seg for nettbrett, har vært ett av de største irritasjonsmomentene på Android-nettbrett.

Google annonserte i juli at de har passert 1 million apper i Google Play Store. Dermed har Android nå passert Apples App Store, som hadde rundt 900 000 apper i juni.

I år vil det omsettes Android-apper for 42 milliarder kroner på verdensbasis – nesten en dobling fra fjoråret. Det kan du lese mer om her »

(Kilde: Google)

Les også
Stopper veksten for Android?
Les også
Fra mangedobling til ingenting
Les også
Slik lures du av falske Android-apper
Les også
Norske Opera på Nokias Android-telefon
Les også
Google vil nå en milliard nye brukere
Les også
Stengte ny musikkbutikk etter 10 000 nedlastinger
Les også
Kraftig omsetningsvekst for Android
Les også
Så mye tjener du på en app
Les også
Så enkelt lager du din egen Windows-app
Les også
Android-brukerne gidder ikke kjøpe apper
annonse