Til hovedinnhold

Denne lynkjappe SSD-en passer godt til nye MacBook Pro

LaCies nye modell benytter Thunderbolt 3 og skal være verdens raskeste i sitt slag.

Det tar som regel ikke så lang tid etter nye Apple-lanseringer før det dukker opp passende tilleggsutstyr til produktene, slik som for eksempel nye skjermer. Som blant andre Slashgear melder har det nå kommet en heftig lagringsløsning som retter seg mot Apples nye bærbare.

Det Seagate-eide selskapet LaCie har nemlig sluppet det de kaller intet mindre enn verdens raskeste stasjonære, eksterne SSD. Modellen er basert på Thunderbolt 3-standarden.

2800 MB/s

De nye modellen heter Bolt3 og er satt sammen av to M.2 PCIe SSD-er som til sammen leverer en lagringskapasitet på 2 TB. Denne byr ifølge LaCie på lesehastighet på opptil 2800 MB/s og skrivehastighet på opptil 2200 MB/s over Thunderbolt 3.

Thunderbolt 3 er som kjent i stand til opptil 40 Gbit/s, som tilsvarer 5000 MB/s, så med LaCies nye modell har man altså kommet nærmere å faktisk utnytte standarden fullt ut når det gjelder ekstern lagring.

16 500 kroner i USA

LaCie nevner altså nye MacBook Pro som et velegnet hjem for den nye eksterne lagringsenheten, men det er jo selvsagt ikke noe i veien for å bruke den med andre Thunderbolt 3-utstyrte enheter. Produsenten bedyrer ellers at produktet er designet for lang varighet og skal holde solid kvalitet.

Prisen er riktignok relativt høy og ligger på 2000 dollar i USA, som tilsvarer cirka 16 500 kroner. Norsk pris og lanseringsdato er ikke kjent. Mer teknisk informasjon kan du finne på produktsiden hos LaCie.

Her den nye MacBook Pro-modellen »

Les også
G-Technologys eksterne SSD prøver å matche Macen din
Les også
Nå er Apples nye MacBook Pro endelig offisiell
Les også
Her er alle produktene Apple viste frem i dag
annonse