Tek.no

Nyhet

Hva med et pent brukt objektiv til 1,4 millioner?

Et eksemplar av Canons 1200mm superteleobjektiv er til salgs.

John Lemieux
29 Apr 2015 05:30

Hvem sa vel at det ikke lønner seg å investere i et godt objektiv?

Det er B&H Photo som nå har et meget pent eksemplar av «The Cannon» til salgs – altså Canon EF 1200mm f/5.6L USM. Objektivet har 1200 millimeter brennvidde, en lengde på 83,6 centimeter og en vekt på 16,5 kilogram.

Sist B&H Photo solgte et eksemplar av Canons utgåtte 1200mm var i 2009, og da skulle de ha 120 000 dollar for herligheten. Nå ligger prisen på 180 000 dollar – som med dagens kurs tilsvarer nesten 1,4 millioner norske kroner.

I fjor høst fikk britiske MPB Photographic 99 000 britiske pund for sitt eksemplar.

Svært sjeldent objektiv

The Cannon: Canon EF 1200mm f/5.6L USM. Foto: Canon

Grunnen til at prisene stadig stiger på Canons «kanon» er todelt. Det ene er at objektivet gikk ut av produksjon i 2005, da nyere miljølovgivning fastslo at det hadde for høyt blyinnhold i glasset. Det andre er at det ikke ble lagd så mange av dem, ettersom de måtte spesialbestilles.

Kun noen få eksemplarer ble produsert årlig, og det tok vissnok nesten ett år å dyrke fram store nok fluoritt-krystaller som kunne slipes om til linseelementer.

Nøyaktig hvor mange som ble lagd er det ingen i Canon som vil ut med, men det spekuleres i om det kan være så lite som rundt tyve igjen av akkurat dette objektivet.

Skulle du av en eller annen grunn trenge såpass med rekkevidde finnes det rimeligere alternativer, men hvis du virkelig mener alvor er det bare å selge hytta eller ungene og sikre deg «The Cannon».

Men som det også står i annonsen er ikke pakkesel inkludert, så det kan være greit å beholde din bedre og forhåpentligvis bærevillige halvdel.

Mange objekiver har kallenavn:
Har du en «Nifty Fifty» eller «Shorty Forty»? >>>

(Kilder: Photography Bay | Wikipedia)

Les også
Har du en «Nifty Fifty» eller «Shorty Forty»?
Les også
Canon EOS 100D: Knøttliten og knallgod
Les også
Hva i alle dager gjør man med 1200 mm?
Les også
Canon EF 800mm f/5.6L IS USM
annonse

Les også