Tek.no

Nyhet

Samsung satser på "selfie-kamera"

Folkekameraet NX Mini kommer i salg neste måned.

Shutterstock/Samsung
Vegard Haugen
19 Mar 2014 11:30

De aller, aller fleste klarer seg langt på vei med mobilkameraet sitt hvis de vil ta bilder som de kan påtvinge venner og bekjente på Instagram, Facebook eller Twitter. Samsung ser imidlertid ikke ut til å godta at rimelige kompaktkameraer er et døende produkt, og lanserer derfor et "selfie-kamera", skriver The Verge.

Sjansen for at Samsung NX Mini er levedyktig er selvfølgelig tilstede, for det byr på noe mer enn mobilkameraer flest.

Tre forskjellige objektiver

Kameraet lar deg ta bilder med 20 megapikslers oppløsning. Det er kun 2,2 centimeter tykt og skal enkelt få plass i lommen. Skjermen kan også vippes opp og roteres 180 grader. Videre skal det være enkelt å laste opp bildene dine direkte Flickr og Dropbox. Samsung NX Mini har dessuten støtte for WiFi og NFC. Ved oppkobling til et lokal nettverk skal det også kunne brukes som babymonitor.

– Kameraets lette vekt og form gjør det perfekt å ta med i lommen, sier Øyvind Aasen, Key Account Manager for kamera i Samsung Norge i en pressemelding.

Likevel er det nok først og fremst kameraobjektivet som i størst grad skiller NX Mini fra mobilkameraene. Faktisk har du to valgmuligheter når det gjelder objektiv ved kjøp av kameraet: Enten en 9mm f/3.5 (tilsvarende 24mm.) eller en 9-27mm (tilsvarende 24-73mm.). Et tredje objektiv, 17mm f/1.8, skal komme i løpet av våren, men inntil videre er det altså begrenset til disse tre objektivene på NX Mini. Kameraet har nemlig en annet fatning enn andre kameraer fra Samsung, og da trenger du i så fall en nokså kostbar adapter for å bruke objektivene du eventuelt har fra før. Og det kan se litt teit ut på grunn av størrelsen.

Kameraet kommer i fem farger: Hvit, svart, rosa, mintgrønn og brun.

Foto: Samsung

– De tar "selfies"

Og hvem er i målgruppen for minikameraet?

– De er ikke entusiaster, men de tar tonnevis av bilder. De tar "selfies", de tar bilder overalt hvor deg går. De tar flere bilder enn noen gang. Vi ville gi dem en tilkoblet kameraopplevelse som ville overbevise dem, men som ikke nødvendigvis overbeviser tradisjonelle fotoentusiaster, sier en talsperson for Samsung til The Verge.

Til "selfiene" kan du enten vende skjermen, slik at du ser motivet, eller så kan du styre fjernutløseren med en håndbevegelse – antagelig noe á la appen CamMe.

Prisen på den dyreste utgaven, NX-M 27-mm har en anbefalt utsalgspris på 4 300 kroner, mens den rimeligere NX-M 9-mm vil koste rundt 2 400 kroner. Samsung-kameraet kommer isalg i april.

Ute etter den perfekte selfie-appen til mobilen?
Apple har laget en egen seksjon i amerikanske App Store »

(Kilder: The Verge, pressemelding)

annonse

Les også