Tek.no

Nyhet

Ser du hva som er annerledes her?

Apple bytter trolig skrifttype på alle dingsene sine.

Teknofil.no/9to5mac
21 Mai 2015 17:30

Helt siden Apple introduserte operativsystemet iOS 7 i 2013 har de sverget til skrifttypen Helvetica Neue. Den tynne og enkle skrifttypen har sakte men sikkert spredd seg til samtlige produktene deres, og ble i fjor også brukt i Mac-operativsystemet OS X Yosemite.

Men så kom Apple Watch. I stedet for å fortsette med Helvetica Neue, lagde de en ny skrifttype, kalt San Francisco. Nå skriver 9to5mac at Apple er så fornøyde med den nye skrifttypen at de vil bytte ut Helvetica Neue.

Har allerede begynt

Et eksempel på at skrifttype-endringen allerede er iferd med å skje, ser vi på selskapets nyeste bærbare datamaskin, Macbook (2015-utgaven, altså). Her har nemlig bokstavene på tastene fått en ny skrifttype:

Bokstavene på tastene er skrevet med San Francisco-skrifttypen. Foto: Apple

Hovedpoenget med den nye fonten er at den angivelig er lettere å lese. Ettersom den først ble introdusert på den lille Apple Watch-skjermen, er det kanskje ikke så rart at bedre lesbarhet var høyt prioritert.

Noen luringer har allerede klart å bytte system-skrifttypen fra Helvetica Neue til San Francisco. Foto: 9to5mac

Tar over til høsten?

9to5mac skriver at den nye skrifttypen trolig vil ta over som system-skrifttypen til både iOS 9 og OS X 10.11. Kjenner vi Apple rett slippes trolig begge disse nye operativsystemene en gang til høsten, akkurat som tidligere år.

Vi får trolig vite mer når Apples utviklerkonferanse, WWDC, går av stabelen den 6. juni.

Kanskje de heller burde bruke Comic Sans?
Slik ble «verdens mest hatede skrifttype» skapt »

(Kilde: 9to5mac)

Les også
Hva tror du blir nytt i iOS 9?
annonse

Les også