Til hovedinnhold

«Uhura» blir med på NASA-oppdrag

Skuespillerinnen Nichelle Nichols har også tidligere jobbet for NASA.

NASA/Teknofil

Skuespillerinnen som spiller Lt. Uhura i den originale Star Trek-serien (samt de seks første Star Trek-filmene), Nichelle Nichols, skal bli med NASA på oppdrag. Dette skriver hun på StarPower.

Nichelle Nichols i 2013. Foto: Gage Skidmore

Flygende observatorium

Den 82 år gamle kvinnen skal selvsagt ikke ut i verdensrommet. I stedet blir hun med på SOFIA, som er et av NASAs nyeste leketøy. Det er et ombygd Boeing 747-SP som huser verdens største flygende observatorium.

Ifølge NASA kan SOFIA ta observasjoner som er umulige for selv de største og høyest plasserte bakketeleskopene, og vil blant annet studere stjerners fødsel og død, dannelsen av nye solsystemer, planeter, kometer og asteroider i vårt solsystem og sorte hull i galaksenes sentrum.

Det er et samarbeidsprosjekt mellom NASA og tyske DLR.

SOFIA. Foto: NASA

Vil dele turen på nettet

Nichols blir med på oppdrag 15. september, og planlegger å dele opplevelsen live med tilhengerne på StarPower. Hun jobber nå med NASA for å finne ut hvordan hun kan gjøre dette på best mulig måte.

Dette er ikke første gang Nichols blir med på et slikt oppdrag. På syttitallet ble hun med på Keiper Airborne Observatory, og fikk til og med bruke noe av utstyret ombord.

Hun hadde også en skikkelig jobb for NASA – som rekrutteringsoffiser på sytti- og åttitallet var hun ansvarlig for å rekruttere astronauter som Guion Bluford (den første afro-amerikanske astronauten), Sally Ride (den første kvinnelige, amerikanske astronauten) og Judith Resnik (som døde i Challenger-ulykken).

I februar døde Nichols' tidligere medskuespiller, Leonard Nimoi
Nå kan du hedre ham med en emoji »

(Kilder: NASA og StarPower via Engadget)

annonse