Til hovedinnhold

Nå kan du klatre i et av verdens farligste fjell med Street View

Google-tjenesten har nå blitt «vertikal».

Google

Siden oppstarten har Googles Street View-tjeneste, som gir brukerne 360-graders bilder av virkelige omgivelser, inntatt flere andre sfærer enn bare gatemiljøer. Nå melder Google på bloggen sin at brukere også kan oppleve stupbratte fjell med Street View.

Selskapet har lansert det de kaller sin første «vertikale» Street View-samling. I praksis betyr dette at du nå kan foreta en virtuell klatretur oppover berømte fjellvegger du antakelig ellers aldri ville funnet på å begi deg ut på.

Stativer og utstyr ble heiset ned fra toppen. Foto: Google

Mest utfordrende fjellvegg i verden

Det første fjellet du kan oppleve med Googles nye satsing er «El Capitan»-fjellet, som ligger i nasjonalparken Yosemite i California. Søkegiganten inngikk en avtale med et knippe erfarne fjellklatrere for å ta de pustberøvende bildene.

El Capitan er litt over 900 meter høyt og er særlig kjent for sørsiden, som byr på en fullstendig loddrett granittvegg som regnes som en av de mest utfordrende strekningene i verden for fjellklatrere. Det er altså denne veggen du nå kan oppleve i Street View.

Ikke problemfritt

Klatrerne lagde flere sett med vertikale Street View-serier, og du kan se bilder både fra selve klatringen og fra bestemte utsiktspunkter underveis. Våghalsene støtte ikke uventet på praktiske problemer knyttet til håndtering av kameraene underveis, men fant kreative løsninger på utfordringene, som blant annet å heise ned stativer fra toppen.

Klatrerne har laget en egen side hos Google som du både kan bruke til å begi deg ut på den virtuelle klatreturen og finne mer informasjon om arbeidet bak de dristige Street View-bildene. Direkte tilgang til El Capitan i Street View er bygget inn under artikkelen, hvor du også finner en kort bakom-dokumentar.

Street View har også inntatt det våte element: Nå kan du bruke tjenesten til å lete etter Loch Ness-monsteret »

annonse