Tek.no

Nyhet

Flickr gir deg 1000 gigabyte gratis lagring

Bildetjenesten denger løs på stortromma.

Skjermbilder/montasje
Vegard Haugen
13 Mai 2015 09:19

Betaler du for å lagre bildene dine hos for eksempel Dropbox eller iCloud? Det trenger du i så fall ikke gjøre lenger. Bildetjenesten Flickr har nemlig sørget for at alle kan få hele 1000 gigabyte gratis lagring hos seg. Det melder Dinside.

En slik grense innebærer at du kan lagre flere hundre tusen bilder i deres sky. Til sammenligning får du typisk mellom 2- og 15 gigabyte gratis hos andre skytjenester, før du må punge ut noen kroner i måneden.

Kan laste opp automatisk

Så vidt vi kan se er Flickr-opplastinger begrenset til bilder. Det burde likevel bety at du kan bruke denne tjenesten til bilder, og for eksempel Dropbox til videoer, dokumenter og andre typer filer.

Nye versjoner av Flickr-appen, samt det nye PC-programmet Flickr Uploader, gir deg muligheten til å laste opp bildene dine automatisk fra mobilen eller PC-en. Bildene blir lagt i private mapper som standard, men du kan dele dem via tjenesten med et par tastetrykk.

Merk at Flickr bare har støtte for filformatene JPEG, PNG og ikke-animerte GIF-er. Du kan også laste opp TIFF-bilder, men disse blir automatisk konvertert til JPEG hvis du gjør det.

Det vil altså si at fotograf-favoritten RAW, som lagrer langt mer informasjon om bildet, ikke er støttet.

Yahoo! står bak

Bak Flickr står den gamle Internett-giganten Yahoo! – et selskap som desperat prøver å klamre seg tilbake i søkelyset. Hvis du ikke er bruker fra før, må du imidlertid registrere deg med en splitter ny @yahoo.com/no-adresse.

Vi oppfatter ikke Yahoo!/Flickr som mindre sikkert enn for eksempel Dropbox. Derimot kan det selvsagt diskuteres om selv Dropbox er en «sikker» skytjeneste.

Skaff deg Flickr: Flickr.com eller i last ned app i AppStore / Google Play

Yahoo! er på offensiven om dagen
Vil erstatte Snapchat, Skype og Merkaat med én app »

(Kilder: Flickr.com via Dinside)

annonse

Les også