Tek.no

Nyhet

GoPro satser på «virtual reality»

Lag spektakulære videoer med flere GoPro-kameraer.

GoPro
30 Apr 2015 06:00

Actionkameraprodusenten GoPro er i ferd med å kjøpe det franske selskapet Kolor. De tilbyr programvare som automatisk kombinerer film og bilder fra flere kameraer til 360-graders panoramaer og «virtual reality»-filmer.

Det mest interessante for GoPro er nok 360-graders filmopptak. Disse lager du ved hjelp av flere kameraer, satt sammen på et spesielt stativ slik at de kombinert filmer i alle retninger.

Se i alle retninger

Når Kolors programvare har utført sin magi, har du en film der seerne kan velge hvor de vil se, ved å selv flytte bildeutsnittet rundt.

Kolor har også en egen videoavspiller der seerne kan bruke knapper og kontrollere, eller virtual reality-briller for å se seg rundt i videoen din.

I videoen under kan du se hvordan det fungerer. Det kombinerte opptaket er i 4K-oppløsning, men du ser bare en liten del av opptaket på skjermen samtidig.

Du kan flytte «kameraet» ved hjelp av styrekrysset i hjørnet, eller ved å trykke på skjermen og «dra» det rundt.

NB: du må ha nettleseren Chrome for at funksjonen skal fungere optimalt (i Firefox kan du se fra side til side, men ikke opp og ned).

Flytt «kameraet» i alle retninger ved hjelp av styrekrysset oppe til venstre. I den første sekvensen bør du prøve å se ned i vannet.

GoPro har satt opp et eget nettsted hvor de presenterer konseptet for brukerne sine.

GoPro-kameraene har blitt svært populære
NASA-astronautene har filmet tur i verdensrommet med GoPro

(Kilde: cnet)

annonse

Les også