– iPhone mini kan komme til sommeren

Morgan Stanley tror Apple kan komme til å gå nye veier.

Analyseselskapet Morgan Stanley mener det virker fornuftig at Apple vil komme med en iPhone i et lavere prissegment enn i dag.

Det er analytiker Kety Huberty som sier dette etter å ha vært i et møte med Apples finansdirektør Peter Oppenheimer, ifølge News.com.

Huberty sier hun er overbevist om at innovasjon fortsatt vil være førsteprioritet for Apple, men at hun også tror at Apple vil ønske å øke avkastningen for aksjonærene, samt øke distribusjonen og muligens også introdusere telefoner på nye prispunkter for å gi økt vekst.

Ifølge Huberty er det flere grunner til at en billigere iPhone virker fornuftig. For det første har iPad Mini økt Apples kundebase med 50 prosent i Kina og Brasil, noe som betyr nye kunder i Apple-økosystemet. Samtidig ønsker kinesiske kunder å kjøpe den nyeste versjonen av iPhone 5 i stedet for rabatterte eldre versjoner. Det har også vært uventet stor etterspørsel etter iPhone 4 i desember, sier hun.

Høyere omsetning

Selv om en iPhone mini ville ha lavere fortjenestemargin og kunne kannibalisere salget av andre versjoner av iPhone, vil det øke totalomsetningen og fortjenesten, mener Huberty.

En ny iPhone mini vil kunne være spesielt beregnet på nye og fremvoksende markeder, og vil kunne lanseres rundt sommeren, tror Huberty.

Les også: – Slik blir årets Apple-produkter

(Kilde: News.com)

Les også
Nå kan du se filmer i Apple-skyen
Les også
– Samsung Galaxy IV lanseres 14. mars
Les også
– Apple kommer aldri til å lage billigmobiler
annonse